Ahmet Özal açıkladı: Babacan ve Davutoğlu'ndan teklif aldı mı?

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni siyasi oluşumlarına dair konuştu.

Ahmet Özal açıkladı: Babacan ve Davutoğlu'ndan teklif aldı mı?

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Akit'e açıklamalarda bulundu. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan'ın yeni siyasi oluşumlaruna dair konuşan Özal, "Yeni oluşumların başarılı olup olmayacağını zaman gösterir fakat bir partiden ayrılıp yeni bir parti kurmak Türkiye tarihinde denendi ve başarılı olunamadı" dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan'ın hiçbir partinin devamı olmadıklarını, yepyeni bir siyasi parti olduklarını halka inandırabileceklerini sanmadığını kaydeden Özal, yeni oluşumlardan kendisine teklif gelip gelmediğine dair de konuştu.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Ahmet Özal, “Babacan ve Davutoğlu tarafından kendisine yönelik bir teklifin gelip gelmediği” yönündeki soruya şu cevabı verdi:

“Aktif siyasete girip girmeyeceğimi elbette zaman gösterecektir. Allah’a şükür bağımsız milletvekili de oldum. Başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı köşkünü de gördüm. Siyasette görmediğim bir makam kalmadı. Ama eğer Türkiye’nin zor günlerinde bana ihtiyaç olursa ülkem için elimden geleni yaparım. Ama kendi şahsım adına öyle bir hevesim yok açıkçası.”

Etiketler
Ali Babacan Ahmet Davutoğlu Turgut Özal