CHP'li Turan Aydoğan: 6 tane gazeteciden korkuyorsunuz, özel hüküm koyuyorsunuz

CHP Milletvekili Turan Aydoğan, infaz yasası hakkında "Türkiye’de MİT Kanunu’na muhalefetten kaç kişi içeride yatar bundan sonra, bilmiyorum ama 6 gazeteci için özel hüküm koyuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

CHP'li Turan Aydoğan: 6 tane gazeteciden korkuyorsunuz, özel hüküm koyuyorsunuz

Bazı suçlarda infaz indirimi öngören ve denetimli serbestlik süresinin geçici olarak 3 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Yasalaşan düzenlemeyle, koronavirüs salgını nedeniyle açık cezaevlerinden izinlerle yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesinin yolu açıldı.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen İnfaz Yasa Teklifi’nde, AKP’nin verdiği önergelerle bir dizi değişiklik yapıldı.

Buna göre MİT Yasası’na muhalefet suçları infaz indirimi kapsamı dışına çıkarıldı.

Meclis’te bu değişiklik hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi’nin hukukçu milletvekillerinden Turan Aydoğan, “6 tane gazeteciden korkuyorsunuz, fikirlerini yazan 6 tane gazeteciden korkuyorsunuz. Türkiye’de MİT Kanunu’na muhalefetten kaç kişi içeride yatar bundan sonra, bilmiyorum ama 6 gazeteci için özel hüküm koyuyorsunuz” sözleriyle tutuklu gazeteciler Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ı hatırlattı.

Aydoğan “Bakın, ben size söyleyeyim: Bu insanlar sizin bu koyacağınız yasalardan falan çekiniyor olsaydılar çoktan size yağdanlık olmuştular etrafınızdakiler gibi” ifadeleriyle tutuklu gazetecilerin iktidara boyun eğmedikleri için hapiste olduklarını hatırlattı.

Yandaş Fuat Uğur’un sokağa çıkma yasağı çarkını örnek vererek hükümet medyasını yerden yere vuran Aydoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bakın, ben size söyleyeyim: Bu insanlar sizin bu koyacağınız yasalardan falan çekiniyor olsaydılar çoktan size yağdanlık olmuştular etrafınızdakiler gibi. Var ya, şimdi bir örnek vereceğim, bir yağdanlık gazeteci var, Fuat Uğur. Ekrem İmamoğlu bundan on-on beş gün önce “Ya, İstanbul’da sokağa çıkma yasağı getirilmesi gerekir, tedbir almamız gerekir.” dediğinde Ekrem İmamoğlu’na “FETÖ’cülerle ve işte PKK’yla DHKP-C’yle iç içe kendine öz yönetim ilan edecek kardeşim, bu OHAL istiyor falan filan nedeni sokaklar boşalacak ve böyle bir şey olacak” diyecek bir paranoyak anlayış bir yağdanlık. Ne yaptı daha sonra biliyor musunuz? Sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde döndü dedi ki: “Size mi haber verecektim, tabii ki sokağa çıkma ilan edecektim.”

Etiketler
OdaTV tutuklamaları Milletvekili Muhalefet Türkiye Turan Aydoğan