'Özel Çocuklar'ın yeni rehberi Adalet Bakanı'nın ağabeyi

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ilahiyatçı abisinin atanmasını Bakan Ziya Selçuk’a sordu.

'Özel Çocuklar'ın yeni rehberi Adalet Bakanı'nın ağabeyi

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan üstün yetenekli, otizm spektrum bozukluğu, zihin, görme ve işitme yetersizliği olan bireyler ile 17 milyon öğrencinin rehberlik hizmetlerinden sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ilahiyatçı abisinin atanmasını Bakan Ziya Selçuk’a sordu.

Özgür Ceylan, Bakan Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, “Genel Müdürlük görevlerine daha önce getirilen kişilerin rehberlik, sosyoloji, psikoloji gibi özel eğitim ile birebir bağlantılı disiplinlerden seçilmesine karşı yapılan son atamanın bir Bakanın abisi olan ilahiyatçıdan seçilmesinin hangi eğitim politikaları ile bağlantısı vardır?” diye sordu.

'Özel Çocuklar'ın yeni rehberi Adalet Bakanı'nın ağabeyi - Resim : 1

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün abisinin atanmasını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. Özgür Ceylan, Bakan Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, Cumhurbaşkanlığının 20 Nisan 2020 tarih 2020/147 sayılı atama kararnamesi ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine Mehmet Nezir Gül’ün asaleten atandığını bildirdi. Özgür Ceylan önergesinde Mehmet Nezir Gül’ün, kardeşi Abdülhamit Gül’ün 65. Hükümette Adalet Bakanı olmasından beş ay sonra Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü görevine getirildiğini hatırlatarak, geçtiğimiz hafta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesiyle Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine getirildiğini söyledi.

Özel Çocuklar ve 17 Milyon Öğrencinin Rehberlik Hizmetlerini Yürüten Kurum

Özgür Ceylan, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün özel yetenekli, otizm spektrum bozukluğu, zihin, görme ve işitme yetersizliği olan bireylere kadar uzanan geniş bir yelpazedeki özel çocuğa hizmet verdiğini ifade ederek, “Bu kurum, özel çocuklarımızın yanı sıra okullarımızdaki 17 milyon öğrenciye sunulan rehberlik hizmetinden de sorumludur” dedi.

Genel Müdürlüğün özel çocuklar ile ilgili eğitim politikalarının belirlemesi, müfredatın oluşturulması ve rehberlik hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu olduğunu belirten Özgür Ceylan, “Bahse konu kişi bu göreve, özel eğitim ve rehberlik alanına ne tür katkılar sağlayacağı düşünülerek ve hangi mesleki tecrübeleri göz önüne alınarak atanmıştır?” diye sordu.

Özel yetenekli çocukların eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezleri’nin de bu genel müdürlük bünyesinde olduğunu söyleyen Özgür Ceylan, “Bu makama daha önce getirilen kişilerin rehberlik, sosyoloji, psikoloji gibi, özel eğitim alanıyla bağlantılı disiplinlerden seçilmesine karşı yapılan atamanın bir Bakanın abisi olan ilahiyatçıdan seçilmesinin hangi eğitim politikaları ile bağlantısı vardır?” diye sordu.

Adalet Bakanının Etkisi var mı?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan önergede, yapılan atamada Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün etkisi hakkında bilgi isterken, “Mehmet Nezir Gül’ün Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atanmasına Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün herhangi bir etkisi olmuş mudur, oldu ise nedir?” diye sordu.

Özgür Ceylan, yapılan atamayla ilgili kararın kime ait olduğu hakkında da, “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün abisinin atanması ile ilgili kararın verilmesi yönündeki tasarruf Bakanlığınıza mı aittir?” sorusunun cevaplanmasını istedi.

Etiketler
Adalet Bakanlığı Özgür Özel Çanakkale Ordu Özgür Ceylan