Yeni genel başkan ilk mesajını Deniz Gezmiş'in sözleriyle verdi
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, gene4l başkan olarak ilk açıklamasında, "24 yaşında kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına adıyorum diyen Deniz Gezmiş gibi ben de kendimi 29 yaşında Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına adıyorum" dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş gençliğe çarpıcı bir mesaj verdi. Baş, "24 yaşında kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına adıyorum diyen Deniz Gezmiş gibi ben de kendimi 29 yaşında Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına adıyorum. Bu noktada gençlere şunu söylemek istiyorum: "Bir hayalin var ve o hayali sizle birlikte gerçekleştireceğiz." dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş parti başkanı kimliği ile ilk kez kameralar karşısına çıktı.
Hüseyin Baş, BTP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına merhum babası Prof. Dr. Haydar Baş'ı anarak başladı:
MİLLETİMİZİN BAŞ’I SAĞOLSUN, BÜYÜK BİR DEĞERİMİZİ KAYBETTİK
"Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş için başsağlığı dileyen, yanımızda olan, desteklerini belirten tüm dostlarımıza tekrar huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim. Türk milletinin de başı sağ olsun. Zor günler yaşadık, bizim için acı günlerdi ancak biz çalışmalarımıza Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve geleceği için devam etmekteyiz. 2002 ruhu ile 2020 yılında tüm çalışmalarımız tüm hızıyla, tüm teşkilatımızla aynen devam etmektedir."
DÜNYANIN KONUŞTUĞU VATANDAŞLIK MAAŞI PROJESİ BİZE AİT
Dünyada koronavirüs sebebi ile insanların geçim derdiğine düştüğüne dikkat çeken Hüseyin Baş "Çözüm Milli Ekonomi Modeli'dir" dedi ve şu açıklamayı yaptı:
"Dünyanın her tarafında, Hong Kong'da, ABD'de, Fransa'da sokak olayları yaşanıyor. Bunların aslında tek çözümü vardır. Vatandaşın sorunu gelecek kaygısıdır. Gelecek kaygılarını ortadan kaldırdığımızda bu vatandaşın tavrı değişecektir. Adalet tesis edildiğinde vatandaş yine de sokak olaylarına devam ediyorsa bunun temel nedeni ekonomidir. Bu noktada Bağımsız Türkiye Partisi'nin 2007 yılında parti programına aldığı Milli Ekonomi Modeli çok önemli bir çıkış noktasıdır. Bugün tüm dünyanın, ekonomistlerin vatandaşlık maaşından bahsettiğini görüyoruz. Vatandaşlık maaşı projesi merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş tarafından kaleme alınan Milli Ekonomi Modeli'nde yer almaktadır. Esasında tam da bugünler için yazılmış bir projedir. Haklıya hakkının teslim edilmesi gerekmektedir. "
SORUNUN TEMELİNDE EKONOMİK VE ADALET PROBLEMLERİ VAR
BTP lideri Hüseyin Baş, ilk basın açıklamasında Türkiye ve dünya gündemindeki konulara da değindi ve çözüm önerileri sundu. ABD’de siyahî George Floyd’un polis şiddeti sonucu öldürülmesi konusunda önemli açıklamalar yapan, BTP Genel Başkanı Baş, şöyle konuştu: “Koronavirüs nedeniyle insanlar evlerine hapsolmuş durumda ve ciddi bir geçim derdi yaşanıyor. Fransa’da, Hong Kong’da yaşandı, bugün Amerika’da siyahî George Floyd’un öldürülmesi üzerine sokak olayları yaşanıyor. Yarın kimbilir nerede yaşanacak. Vatandaşın beklentisi ve isyanı gelecek kaygısınadır. Gelecek kaygılarını ortadan kaldırdığımızda insanlar adaletsizliklere bu tepkileri vermeyecektir. Yaşanan eylemleri doğru değerlendirmek için sorunun temeline inmek gerekiyor. Sorunun temelinde ekonomik ve adalet problemleri vardır. Özellikle ekonomik sorunlarla ilgili tek çözüm, bugüne kadar ifade ettiğimiz gibi Milli Ekonomi Modeli’dir. Bu toplumsal olayların önüne geçebilecek tek proje de Bağımsız Türkiye Partisi’nin programında da yer alan Vatandaşlık Maaşı projemizdir.” dedi.
ARKA MAHALLE VE KÖYLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Pandemi sürecinde evde kal mesajı verildi. Evde kalmanın formülü üretilmedi. İnsanların cebine para konulmadı. Parası olan rahat izole olurken, parası olmayan izole olamadı, ekmek parası için çalışmak zorunda kaldı. İktidarımızda Milli Ekonomi Modelinin gereği olan vatandaşlık maaşı ile arka mahalle ve köylere sahip çıkacağız.”dedi.
KADINA ŞİDDETE EV HANIMI MAAŞIMIZLA SON VERECEĞİZ
Türkiye'de kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin hızla arttığını ifade eden BTP'nin yeni genel başkanı bu konuda partisinin çözüm önerisini şöyle izah etti:
"Bize ne oluyor ki kadına seçme seçilme hakkını en erken veren ülkelerden biri olduğumuz halde, kadına en büyük değeri veren bir kültür-medeniyet mirasına sahip bir ülke olarak, neden kadınlara bu kadar şiddetli bir tavır içindeyiz? Bu konunun çözümü için iki farklı bakış açısı sözkonusu. Birincisi kadının kendini güvende hissetmesi, ikincisi bu şiddeti uygulayanın da aynı derecede kendini güvende hissetmemesi gerekmektedir. Biz vatandaşlık maaşını toplumların temel hakkı olarak görüyorsak, kadına verilmesi gereken ev hanımı maaşı da kadınlarımıza güven tesis edecektir. Biz iktidar olduğumuz gün kadınımızın arkasında olacağız, ekonomik bağımsızlığını temin edeceğiz. Kadına şiddet uygulayanlara karşı da gerekli hukuki ceza sistemini getirmeyi de kendimize bir borç biliyoruz. Biz bundan sonra hiçbir kadınımızı ezdirmeyeceğiz.
BTP OLARAK ''TEK BARO'' DİYORUZ
Kendisi de bir avukat olan Hüseyin Baş son dönemde baro sistemi ile ilgili düşünülen değişiklikler için partisinin görüşünü şöyle açıkladı:
"Bugün tek bayrak, tek vatan, tek millet diyen bir anlayış ve bunun uğruna adeta demokratik krallığı dikta eden bir anlayış, size ne oluyor da bugün çoklu baro diyorsunuz. Biz BTP olarak "tek baro"nun arkasında olduğumuzu hukukçu kimliğimle ifade etmek istiyorum."
GENÇLİĞE DENİZ GEZMİŞLİ MESAJ
29 yaşında BTP genel başkanlığına seçilmesi ile ilgili de Hüseyin Baş çarpıcı bir mesaj verdi:
"Biz genciz, dinamiğiz, çağdaşız, medeniyet sahibiyiz, tüm kültürümüze, tarihimize, değerlerimize bağlıyız, ciddi bir birikime sahibiz. Dünyanın en genç genel başkanlarından biri olarak "24 yaşında kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına adıyorum" diyen Deniz Gezmiş gibi ben de kendimi 29 yaşında Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına adıyorum. Bu noktada gençlere şunu söylemek istiyorum: "Senin bir hayalin var ve o hayali birlikte gerçekleştireceğiz"