CHP'li Engin Altay'dan Anadolu Ajansı'na 15 Temmuz anıtı yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay; Anadolu Ajansı'nın servis ettiği “15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın mermerleri FETÖ'cüden alındı iddiasına yalanlama” başlıklı haberi ile ilgili açıklama yaptı.

CHP'li Engin Altay'dan Anadolu Ajansı'na 15 Temmuz anıtı yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay; Anadolu Ajansı'nın servis ettiği “15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın mermerleri FETÖ'cüden alındı iddiasına yalanlama” başlıklı haberi ile ilgili açıklama yaptı.

Altay'ın açıklaması şu şekilde;

Anadolu Ajansı Türkiye Haberleri Yayın Yönetmenliği'ne

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un açıklamalarına dayanarak, bugün (18.07.2020) servis ettiğiniz “15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın mermerleri FETÖ'cüden alındı iddiasına yalanlama” başlıklı haber ile ilgili açıklama gereği duyulmuştur.

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için yapılan çeşme ve anıt ile ilgili mermer-taş ve benzeri malzemelerin FETÖ'cü bir şirketten alındığına ilişkin haberleri, TBMM Genel Kurulu'nun 14.07.2020 tarihli oturumunda gündeme getirdim. Konuşma sırasında alınan mermerler için 33.5 milyon TL ödendiği “sehven” ifade edilmiştir.

Nitekim; AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un 16.07.2020 tarihli oturumda, anıtın yapımı için yaklaşık 5 milyon TL harcandığını belirtmesi üzerine, TBMM Genel Kurulu'nda “Hem düzeltilmiş olsun hem de gerçeği herkes bilmiş olsun: "Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın mermerinin, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan, iftiracı olan Sami Çoban'ın şirketinden alındığı ortaya çıkmıştı." Bitmiyor burada. "Sami Çoban'ın şirketlerine devletin, darbe girişimi öncesi 33,5 milyon TL teşvik verdiği de anlaşılmıştı." Çok özür dilerim, Sami Çoban'a mermer için 33 milyonu ödememişsiniz, önceden teşvik vermişsiniz” diyerek, gerekli düzeltme yapılmıştır.

Ancak 15 Temmuz Şehitleri'ni anmak için yapılan yapılarda FETÖ'cü bir şirketten malzeme temin edildiğine ilişkin belirlemelerimizin arkasındayım. Üsküdar Belediyesi'nin FETÖ üyeliğinden tutuklanan Sami Çoban'ın şirketinin mermer bağışının onaylanmasına ilişkin 28.04.2017 tarihli yazısı ile 5-6 Mayıs 2017 günlerinde yayınlanan ve o dönemde yalanlanmayan “15 Temmuz anıtının mermerleri FETÖ tutuklusu patrondan” başlıklı haberler, benim açıklamalarımı doğrulamaktadır. (Ekte İletiyorum)

Bu çerçevede, bugün servis ettiğiniz haber tek yanlı ve tarafsız habercilik anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Ayrıca Sayın Mehmet Muş'un açıklamaları, konuşmanın yapıldığı 16.07.2020 tarihinde kurumunuz tarafından haberleştirilerek, abonelere servis edilmiştir. Buna rağmen aynı haberin 2 gün sonra yeniden neden servis edildiği de açıklamaya muhtaç bir durumdur.

15 Temmuz Şehitleri'ni anmak üzere yapılan yapılarda FETÖ ile bağlantılı şirketten malzeme temin edildiğine ilişkin belirlemelerimiz, Sayın Muş'un açıklamaları ile yalanlayabilmiş değildir. Bu haliyle bugün servis ettiğiniz “15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın mermerleri FETÖ'cüden alındı iddiasına yalanlama” başlıklı haber, kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir. Tek taraflı hazırlanmış ve objektiflikten uzaktır.

Bu kapsamda açıklamama haber servislerinizde yer vermenizi bekliyor, esenlikler diliyorum."

Etiketler
Engin Altay 15 Temmuz FETÖ Hitler