Mahir Ünal seçime katılım oranını açıkladı

Mahir Ünal AKP Genel Merkez binasına gelerek açıklama yaptı.

Mahir Ünal seçime katılım oranını açıkladı

AKP sözcüsü Mahir Ünal Genel Merkez binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Ünal açıklamasında seçim güvenliği ve manipülasyon eleştirileri hakkında yorum yaptı. Ünal'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

'%87 katılım oranı var. içişleri bakanlığının yaptığı açıklamaya göre son dönemlerin en güvenli seçimlerinden bir tanesini yaşadık. yeni yönetim sistemimiz ülkemize milletimize hayırlı olsun.

T.C seçim güvenliği konusunda avrupa ve dünya ülkeleri içerisinde en güvenli olan, sonuçları en hızlı açıklayan ülkelerden bir tanesi. milletimizin seçimlere gösterdiği ilgi demokrasi kültürünün sonucu olarak önümüzde. büyük bir demokrasi olgunluğu içerisinde bugün yaşandı ve sonuçlar konusunda hiçbir şüphe söz konusu değil. türkiye bir hukuk devletidir, türkiyenin kurumlarının meşruiyetini sorgulamak her şeyden önce bizim birliğimize, beraberliğimize zarar verir. bazı kurumlarımızın bizzat hedef alınarak tehdit edilmesi, bu tehditlerin sonucunda da kendi tabanlarının tahrik edilmesi unutulmamalıdır, bu tahriki yapan siyasilerin sorumluluğudur. özellikle şu bilinmeli: akp hükümeti iktidar olmanın sorumluluğu ile davranmakta, kullanılan her oy akp hükümetinin teminatı altındadır. oy demek millet iradesi demektir.

Akp, 16 yıldan beri sandıkta tecelli eden millet iradesinin korunmasının mücadelesini vermektedir. özellikle anadolu ajansının, milli ajansımızın hedefe konulması, tehdit edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. AA yetkilileri sandık başkanlarından, ıslak imzalı tutanakları alıyor ve giriyor, bu herkesin gözü önünde oluyor. Burada herhangi bir şaibenin olması söz konusu değil. Bu ağır tahrik kabul edilebilir bir şey değildir. Sandıkta tecelli edecek olan milletin iradesi her siyasi partinin kabulüdür, seçimlerin sonuçları daha netleşmeden AA üzerinden oluşturulan tahrik, manipülasyon kabul edilebilir değildir, siyasiler sorumluluk almalı, bu kurumların saldırıya uğraması durumunda bu siyasiler bu sonuçların sorumluluğunu üstlenecekler mi?'

Etiketler
Mahir Ünal Seçim