AKP'li belediyenin ağaç nefreti
AKP’li Başakşehir Belediyesi, yol yapmak için Hayat Parkı’nın içinde bulunan ağaçları kesmek istiyor. Parkta çadır kurup nöbete başlayan CHP’li Bakır, “Parkların talana kurban edilmesini doğru bulmuyoruz” dedi.
AKP’li Başakşehir Belediyesi, bir AVM ile bir çarşı arasında kalan yolun yargı kararıyla kapatılmasının ardından yeni yol yapmak için çalışma başlattı.
Birgün'den Uğur Şahin'in haberine göre; bölgenin yeşil alanlarından Hayat Parkı’nın içerisinden geçirilmek istenen yola karşı ise tepki büyük. CHP Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır, parktaki ağaçların kesilmemesi için çadır kurdu ve nöbet tuttu.
Hoşdere Mahallesi’nde Mavi Çarşı ile Bahçeşehir Galaria AVM arasında kalan arazi yol olarak kullanılıyordu.
Ancak sekiz ‘hak sahibi’ yol olarak kullanılan alana belediyenin fiilen el koyduğu ve kamulaştırma yapmadığına dikkat çekerek, İBB ile Başakşehir Belediyesi hakkında dava açtı. Küçükçekmece 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada karar 18 Şubat’ta çıktı. Davada belediye haksız bulundu ve sekiz kişiye tazminat ödenmesine hükmedildi. Bunun üzerine AKP’li belediye, yolu kapattı.
Yolun bulunduğu alana da “Bu yol çarşı maliklerinin açmış olduğu dava neticesinde kapatılmak zorunda kalınmıştır” yazılı pankart asıldı. Belediye, kapatılan yolun alternatifini yapmak için ‘kolları sıvadı’ ve yolu Hayat Park’ın içinden geçirmeye karar verdi.
CHP’Lİ BAŞKAN NÖBETTE
Yol için parktaki ağaçların kesilmek istenmesine ise bölge sakinleri tepkili. CHP Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır parkın içinden yol geçirilmek istenmesine karşı Hayat Parkı’nın içine çadır kurdu ve nöbet tutmaya başladı. BirGün’e konuşan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır, “Yöneticilerin ağaçları pervasızca talan etmesine göz yummamak adına parka geldik ve çadır kurdum, nöbet tutuyorum” dedi.
TALANA KURBAN EDİLECEK
CHP’li Deniz Bakır, şöyle devam etti:
“Burada iki AVM arasında kalan bir yol vardı. Bu yol, AVM’lere ait, ortak kulanım alanı olduğu için de malikler dava açıyorlar. Bu dava da dükkân sahiplerinin lehine sonuçlanıyor, belediye tazminat ödemek zorunda kalıyor. Yol kapatılıyor. Daha sonra da alternatif yol güzergâhı oluşturulmak isteniyor. Şimdi kapatılan yolun 30 metre ilerisinde olan parktan yol geçirmeye çalışıyorlar. Gerekçeyi de esnafa mal ediyorlar, ‘Davayı kaybettiğimiz için, kapatıyoruz’ diyerek. Sağa sola da pankart astılar. Kapatılan yol ve parkın 50’şer metre ilerisinde alternatif yollar var. Alternatif yol güzergâhları olmasına rağmen parkın tam ortasından yeni yol yapma girişimi aklımızı kurcalıyor. Oysa burası bir toplanma merkezi. İstanbul’un da bir deprem gerçeği söz konusu… Böylesine basit nedenlerle vatandaşa ait olan müşterek alanlarımız olan parkların talana kurban edilmesini doğru bulmuyoruz”