CHP MYK toplandı

CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu bugün saat 11.00’de seçim değerlendirmesi için toplandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, saat 14.00’te açıklama yapacak.

CHP MYK toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bugün partisinin Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) topladı.

CHP Genel Merkezi’nde yapılan MYK toplantısı 11.00’de başladı.

Toplantıdaki en önemli başlığın, seçimlerde CHP’nin aldığı oyların değerlendirmesi olması bekleniyor.

Toplantı sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu, saat 14.00’te, seçimler sonrası ilk kez kameraların karşısına geçerek açıklama yapacak.

MYK öncesi buluşma

Seçim sonuçlarının açıklanmasından bu yana sessizliğini koruyan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün partisinin cumhurbaşkanı adayı İnce ile bir araya gelip seçim sonuçlarını değerlendirecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Muharrem İnce ile bir araya gelerek geniş bir değerlendirme yapacağı ve CHP MYK’nin toplanacağı belirtildi. CHP Genel Merkezi’nde seçim gecesinin ardından dün sessiz bir gün yaşandı.

Kılıçdaroğlu’nun, yakın çevresine seçim sonuçlarına ilişkin geniş bir analiz yapılması talimatını verdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Örgütler, adaylar, parti herkes görevini yaptı. Sonuçlar soğukkanlılıkla değerlendirilmeli ve YSK’nin kesin sonuçlarını beklemeliyiz. Belli ki AKP’den kayan oylar MHP’ye, bizim seçmenimizden de HDP ve İYİ Parti’ye oy gitti” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ile İnce’nin bugün bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendireceği belirtildi. Görüşmede, vakit kaybetmeden başta yerel seçimler olmak üzere önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasının ortaya koyulacağı kaydedilirken olağanüstü kurultay dahil birçok konu masada olacak. Kulislerde, İnce ve Kılıçdaroğlu’nun anlaşmalı bir şekilde partiyi kurultay sürecine götürebileceği dahil farklı seçenekler de konuşuluyor.

Etiketler
Seçim