Kamu İhale Kanunu'nda düzenleme: Saraya ihale yok

Kamu İhale Kanunu'ndaki değişikliğe göre Cumhurbaşkanılğı'na bağlı ofisler ve başkanlıkların Türkiye'nin tanıtımı ve teknolojik gelişimine yönelik yaptıkları yatırımlarda kamu ihale kanunundan istisna olacaklar.

Kamu İhale Kanunu'nda düzenleme: Saraya ihale yok

KHK’larla devletin kurumlarının nasıl cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde çalışacağının usul ve esasları belirlendi. Buna göre Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak kurulacak ofislere nasıl mal ve hizmet alımı yapılacağı da yasal çerçeveye oturtuldu.

Kamu İhale Kanundaki istisnalara “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Cumhurbaşkanına bağlı olarak kurulan ofisler ve başkanlıkların, Türkiye’nin tanıtımı, ülkedeki yatırımların veya finans kaynaklarının artırılması, dijital dönüşüm ve teknolojik gelişimin sağlanması amacıyla yapacakları mal ve hizmet alımları” eklendi. Yani söz konusu kurumlar Kamu İhale Kanunu’ndan istisna tutuldu.

ÖZEL DURUMLARDA PAZARLIK

Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinin özelliği ve güvenlik şartlarına uygun şekilde yerine getirilme zorunluluğu nedeniyle Cumhurbaşkanlığınca gerçekleştirilecek her türlü mal ve hizmet alımları ile yapım işlerine ilişkin ihaleler, savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması halinde pazarlık usulü ile yapılabilecek.

SİYASAL PARTİLERE ADAY DAHİ GÖSTERİLMİŞ OLMAYACAKLAR

Kurumun karar organı biri başkan, biri ikinci başkan olmak üzere en az 4 yıllık öğrenim görenler arasından Cumhurbaşkanınca atanan 9 üyeden oluşan Kamu İhale Kurulu olacak. Kurul Başkanı, Kurumun da başkanı olarak görev yapacak.

Üyelerin geçmişte ve halen bir siyasi parti ile aday gösterilme dahil üyelik ve görev alma ilişkilerinin bulunmaması gerekecek.

Etiketler
İhale Saray Teknoloji Türkiye