HKP: Hamza Yerlikaya'ya yapılan bütün ödemelerin kamuya iade edilmesi gerekiyor

Halkın Kurtuluş Partisi, Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu görevinden ayrılması üzerine açıklama yaptı.

HKP: Hamza Yerlikaya'ya yapılan bütün ödemelerin kamuya iade edilmesi gerekiyor

Halkın Kurtuluş Partisi, Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu görevinden ayrılması üzerine açıklama yaptı.

Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması ile ilgili mahkeme kararını ortaya çıkaran Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Yerlikaya’nın bugün Vakıfbank Yönetim Kurulu görevinden ayrılmasının ardından açıklama yayınladı.

HKP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hamza Yerlikaya’nın bütün ayrıcalıklarının sona erdirilmesi gerekiyor. Kendisine yapılan bütün ödemelerin geri alınıp kamuya iade edilmesi gerekiyor. Bu da olacak. Eninde sonunda bütün bu kaynakları heba etmenin, halkın ürettiklerini, verdiklerini yandaşlara peşkeş çekmenin hesabı sorulacak.

Sadece “Pehlivan” Hamza’dan mı? Türkiye Tarihi’nin en büyük yolsuzluğuna, vurgununa, talanına imza koyan AKP’giller’den ve Reisi’nden de hesap sorulacak. Bu suçlar halka karşı, insanlığa karşı, vatana karşı işlenmiş suçlardır. Zaman aşımı yoktur, bu suçların affı da olamaz.

İşte o kutlu gün geldiğinde, Halk Mahkemesi kurulduğunda, AKP’giller’in arkasındaki AB-D Emperyalistleri de kurtaramayacak onları. Bizim bilimli-bilinçli-inançlı- kararlı mücadelemizle gelecek o günler. Buna inancımız tam”

NE OLMUŞTU?

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Avukatları Hamza Yerlikaya’nın “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlaması ile Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı, diplomasının sahte olduğunu ortaya çıkarmıştı.

HKP Avukatları; Mahkeme Kararının ardından Hamza Yerlikaya hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş, ardından Üniversitelere, TBMM’ye, Yüksek Seçim Kurulu’na, Vakıfbank’a, Türkiye Güreş Federasyonuna dilekçelerle başvurup, sahte diplomayla geldiği bütün makamlardan azledilmesi, kendisine yapılan bütün ödemelerin hazineye geri verilmesi için başvuru yapmıştı.

Etiketler
VakıfBank Vakıf