Faik Öztrak: Emeklilere 1500 lira ikramiye teklifimiz AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi

CHP Sözcüsü Öztrak, "Bayramda emeklilerimize 1.500 lira ikramiye verilmesine yönelik kanun teklifimiz AK Parti ve MHP milletvekilleri oylarıyla dün akşam reddedildi." dedi.

Faik Öztrak: Emeklilere 1500 lira ikramiye teklifimiz AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi

CHP Sözcüsü Öztrak, "Erdoğan, emekliye verilecek bayram ikramiyesini, 1.000 liradan 1.100 liraya çıkarmak için, kararname yayımlayacağını söyledi. Kanunla çıkarılmış bir düzenleme, kararnameyle düzenlenemez" dedi.

Öztrak, bugün yaptığı basın toplantısında şunları kaydetti:

İş bilmezliğin bir başka örneği, Erdoğan, emekliye verilecek bayram ikramiyesini, 1.000 liradan 1.100 liraya çıkarmak için, kararname yayımlayacağını söyledi. Kanunla çıkarılmış bir düzenleme, kararnameyle düzenlenemez.

Herhalde bu kendilerine söylenince, emekli ikramiyesine ilişkin düzenlemeyi, akaryakıt kaçakçılığını engellemek için yapılan düzenlemenin, arkasına iliştirdiler. Allah Aşkına! Devlet böyle mi yönetilir? Kanun nasıl çıkarılır, nasıl yazılır? Ne için kararname çıkarılır? Bunları bile bilmiyorlar.

Biz dün TBMM’ye kanun teklifi verdik. Çünkü bu işin kanunla yapıldığını biz biliriz. Bayramda emeklilerimize 1.500 lira ikramiye verilmesine yönelik kanun teklifimiz AK Parti ve MHP milletvekilleri oylarıyla dün akşam reddedildi. 1.500 lira bayram ikramiyesi lütuf değil, emeklinin hakkıdır.

2018’in Mayıs ayından bu yana gerçekleşen enflasyon yüzde 50. O gün bu gündür Bayram ikramiyesi olarak verilen 1.000 liraya Enflasyon telafisi uygulanmadı. Şimdi ikramiyeye vere vere 100 lira yani yüzde 10 zam verdiler. O da bizim zorlamamızla.

Peki, geriye kalan 400 lira nerede? “128 Milyar Dolara nerede?” diye sorduk. Cevap veremediniz. Bari “Emeklinin 400 lirası nerede?” onu söyleyin. Cevap verirler mi? Hiç sanmıyorum. Onlar cevap vermezse, milletimiz de bunlara cevabını sandıkta verir.

Etiketler
Faik Öztrak AK Parti