Kılıçdaroğlu'ndan 'Sedat Peker - Süleyman Soylu' tartışmasına ilk yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Sedat Peker'in açıklamaları ile ortaya çıkan mafya- siyaset - ticaret üçgenindeki skandal olayları değerlendirdi.

GERÇEK GÜNDEM- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı programda organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Youtube kanalında yayınladığı videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Eski Bakan Mehmet Ağar'ı hedef alan açıklamalarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Liderlerle Söyleşi programında Gazeteciler Suat Toktaş, Gökmen Karadağ, İpek Özbey ve Ozan Gündoğdu'nun sorularını yanıtladı.

www.gercekgundem.com'un aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in açıklamalarıyla ilgili olarak Halk TV ekranlarında şunları söyledi:

"Aklı başında olan insan şu soruları sorar; Niçin? Sen İçişleri Bakanı değil misin? Bakansın! Bu sorulara senin muhatap olman gerekir. Vatandaşın dikkatini başka bir yere çekmek, muhalefeti suçlamak! Algı yaratabilir miyiz? Yine muhalefeti suçlayabilir miyiz? Kılıçdaroğlu bütün bunların sorumlusu olabilir mi? Kılıçdaroğlu sanki devleti yönetiyor. Akıl alacak şey değil

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sedat Peker - Süleyman Soylu' tartışmasına ilk yorum - Resim : 2

17-25 ARALIK'TA GÖREVDEN ALINAN EGEMEN BAĞIŞ'IN BÜYÜKELÇİ YAPILMASINI HATIRLATTI

Bütün bu tartışmaların dışında size bir şeyler anlatacağım. Az önce söyledim. Bir devlet rüşvet alan kişiyi büyükelçi (Egemen Bağış) olarak atarsa, mafya ne yapar? Bu soruyu herkes düşünsün!

ERDOĞAN AİLESİNİN MAN ADASI'NDAKİ PARALARINA GÖNDERME

Man Adası'nda yani vergi cennetlerinde paralarınız var. Ve bu Erdoğan ailesinin paraları o paralar Türkiye'ye geldi. Bir kuruş vergi ödemediler. Esnaf, çiftçi, emekli asgari ücretli ödüyor. Peki bir devleti yöneten aile vergi cennetlerinde para tutar ve o parayı Türkiye'ye transfer ederse, vergi ödememek için mafya ne yapar? Bunu da vatandaşlarım hafızalarında tutsunlar.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sedat Peker - Süleyman Soylu' tartışmasına ilk yorum - Resim : 3

RUHSAR PEKCAN'IN DEZENFEKTAN SKANDALINA DA DEĞİNDİ

Devleti soyan bir Ticaret Bakanı (Ruhsar Pekcan) üstelik bakan olmadan önce devletin başında olan kişinin eşinin (Emine Erdoğan) adının kullanıldığının da resmi belgelere aktarılan bir ortamda. Siz bu kişiyi getiriyorsunuz bakan yapıyorsunuz! Ve bu bakan açıkça devleti soyuyor, mafya ne yapar?

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sedat Peker - Süleyman Soylu' tartışmasına ilk yorum - Resim : 5

Bir kişiyi düşünün devletin en tepesinde (Recep Tayyip Erdoğan) ve Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil ediyor. Mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyor. "Mal varlığını araştırırız kızdırmayın" bizi diyorlar. 'Mal varlığımı araştırmayın' diyemiyor. Tehdide boyun eğiyor. Peki mafya ne yapacak o zaman?

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sedat Peker - Süleyman Soylu' tartışmasına ilk yorum - Resim : 6

Yine Hazine ve Maliye Bakanı, 128 milyar doları yok eden adam (Berat Albayrak) görevinden ayrılırken bir tweet atıyor "At izi, it izine karıştı" diye. At izinin it izine karıştığı bir Türkiye'de mafya ne yapar? Bunu da vatandaşlarımız hafızalarının bir yerinde tutsunlar. Ne demek at izi it izine karıştı? Devlet devlet olmaktan, hükümet hükümet olmaktan çıktı. Türkçe tercümesi budur.

Bütün bunlar aslında mafyanın da at koşturabileceği de ülke yaratıyorsunuz siz. Mafya lideri ne diyecek? "Rüşvet alanı büyükelçi yaptınız ben de kokain satıyorum. O da yasak bu da yasak ben de bunu tanımıyorum" diyor. Böyle bir devlet hükümet anlayışı olur mu? Olmaz! Efendim ben Man Adası'na vergi cennetine parayı gönderiyorum. Oradan parayı getiriyorum. Türkiye Cumhuriyet Devleti'ne vergi vermemek için. O da diyor ki; "Ben de kokain satıyorum. zaten kayıt dışı para ben de vergi vermiyorum. İkimizin yaptığı iş arasında ne fark var?"

KILIÇDAROĞLU'NUN HALK TV'DE SEDAT PEKER - SÜLEYMAN SOYLU TARTIŞMALARINA İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMALARIN 1. BÖLÜMÜ

KILIÇDAROĞLU'NUN HALK TV'DE SEDAT PEKER - SÜLEYMAN SOYLU TARTIŞMALARINA İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMALARIN 2. BÖLÜMÜ

Etiketler
Sedat Peker Süleyman Soylu Halk TV Kemal Kılıçdaroğlu