Barış Terkoğlu 'cevap vermekten ilk kez kaçınmadı' diyerek Süleyman Soylu'yu dumura uğratan soruyu yazdı

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü köşe yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçmiş yıllarda bir gazeteciden aldığı ve cevap veremediği soruyu yazdı.

Barış Terkoğlu 'cevap vermekten ilk kez kaçınmadı' diyerek Süleyman Soylu'yu dumura uğratan soruyu yazdı

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu bugünkü köşe yazısında, gazetecilerin sorularını yanıtlamak üzere Habertürk yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği cevapların net olmadığına yönelik tartışmalara değindi.

Terkoğlu, Soylu'nun daha önce de bir gazeteciden aldığı ancak cevaplamadan pas geçtiği soruyu yazdı.

Terkoğlu, yazısının ilgili bölümünde olayı şöyle anlattı:

Ağacın kurdu içinde olur, diyoruz. Dal kırılmadan, kök sökülmeden kurdu göremiyoruz.

Süleyman Soylu ilk kez mi eleştirel gazetecilerin karşısına çıktı? İlk kez mi cevap vermekten kaçındı? Elbette hayır.

AKP’den öncesi hep muamma. Belki sonrası da! Tartışmasız bir şey var ki “yıkacağım” dediği AKP’de merdivenleri çok hızlı çıktı. 5 Eylül 2012’de, genel merkezde düzenlenen törenle, yakasına parti rozeti takılmıştı. Çok değil, 25 gün sonra, 30 Eylül’de, merkez karar yönetim kuruluna seçildi. Ardından genel başkan yardımcısı oldu. Ar-Ge’den (Araştırma-Geliştirme) sorumluydu. Partinin merkez sağ vizyonunun yüzüydü. Dışarıdan bakanlara ılımlı-demokrat kıyafetini gösteriyordu.

2014’te Denizli’ye, AKP teşkilatının “5. Olağan Kongre Teşkilat Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı” için gelmişti. Bir zamanlar merkez sağın güçlü olduğu ilde, herkesin hafızasında, Soylu’nun geçmiş konuşmaları vardı. Sıra gazetecilerden soru almaya geldi. Bir gazeteci söz istedi. 6 yıl önce aynı şehirde söylediklerini okuyarak sorusunu sordu: “2008 yılında DP Denizli il kongresinde Erdoğan hakkında, ‘Etrafındakileri temizlesen adam kalmaz Tayyip Bey’ demiştiniz, şimdi fikrinizi değiştiren ne oldu?”

Soylu kısa bir şaşkınlık yaşadı. Nefes aldı. Gülmeye başladı. Bir süre gülmeye devam etti. Kafasını kaldırdı. “Başka soru var mı” dedi.

Sahiden gazeteci doğru hatırlıyordu. Erdoğan’a bugün hiçbir muhalif ismin söyleyemeyeceği ağırlıkta hakaretler eden Soylu, 2008’de, DP Genel Başkanı olarak aynı şehirde şunları söylemişti:

“Tayyip Erdoğan diyor ki ‘durmak yok yolsuzluğa devam’. Hani millete efeleniyorsun ya... O yakınındakilere efelensene, ağzından bir laf kaçırdı, ‘Etrafımızda bu tür kişiler olursa temizleriz’ dedi. Temizlesen adam kalmaz Tayyip Bey, adam kalmaz etrafına bir bak bakalım.”

Etiketler
Barış Terkoğlu Süleyman Soylu