Abdulkadir Selvi'den aklama yazısı: Erdoğan'ın Gürsel Tekin hakkındaki suç duyurusunu böyle savundu

Hürriyet'in AKP'ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında ilginç bir soruşturmayı ele aldı.

Abdulkadir Selvi'den aklama yazısı: Erdoğan'ın Gürsel Tekin hakkındaki suç duyurusunu böyle savundu

AKP yanlısı Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin hakkındaki suç duyurusunu yazdı. Selvi, suç duyrusu konusunun Barış Akademisyenleri olmadığını, Erdoğan'a hakaret iddiası olduğunu öne sürdü.

AKP'ye ve Erdoğan'a yönelik yandaş yazılarıyla bilinen Selvi, Erdoğan’ın şikayeti üzerine Tekin hakkında fezleke düzenlendiğini ancak Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakkındaki davalardan vazgeçmesi üzerine kovuşturma yapılmasına gerek olmadığına karar verildiğini belirtti.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

PKK’nın Hendek operasyonlarındaki hedefi Türkiye’yi Suriye’ye çevirmekti.

Suriye ile Türkiye sınırı boyunca oluşturulan PKK koridorunu, Türkiye içindeki Hendek savaşlarıyla birleştirip, “özyönetim” ilan etmeyi amaçlıyorlardı.

Türkiye şehitler verme pahasına bu planı bozdu. PKK’lıları kazdıkları hendeklere gömdü. Tam o dönemde ‘Barış Akademisyenleri’ adına yayınlanan bildiride ise PKK’ya tek bir laf edilmezken Türkiye’ye yönelik ağır suçlamalarda bulunuldu.

Ancak buradaki amacım Barış Akademisyenleri adına yayınlanan bildiriyi yeniden tartışmaya açmak değil.

Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bir suç duyurusundan söz edeceğim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Akademisyenleri hakkında değil, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Ne alaka diyeceksiniz.

GÜRSEL TEKİN’İN KONUŞMASI

15 Ocak 2016 tarihinde CHP Parti Meclisi bildirisi, Genel Sekreter Gürsel Tekin tarafından açıklanıyor. Gürsel Tekin, “Geçmişte bazı kişi ve mihraklar tarafından hedef gösterilen insanların katledilmesi hafızalarımızdadır. Maalesef cumhurbaşkanı himayesinde konuşan bir mafya liderinin ‘akan kanlarınızla duş yapacağız’ ifadesi endişelerimizi güçlendiriyor” diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın 19 Ocak 2016 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Gürsel Tekin hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulunuyor.

ERDOĞAN’IN İTİRAZI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, “Şüpheli, Sayın Cumhurbaşkanımızı, yargıya talimat vermekle, mafya liderini himaye etmekle ve mafya lideri üzerinden akademisyenleri tehdit etmekle suçlamıştır” diyor, Gürsel Tekin hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret davası açılmasını talep ediyor.

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gürsel Tekin hakkındaki suç duyurusunda şöyle deniliyor:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın bir mafya liderini himayesi altına alması söz konusu olmadığı gibi, mafya lideri üzerinden akademisyenleri tehdit etmesi de söz konusu değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, yukarıda ifade edildiği gibi, bir grup akademisyenin yaptıkları açıklamalarla suç işlediklerini düşündüğünden hukukun işlemesi için yargıyı göreve davet etmiştir. Devletin başı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın hukuk dışı yöntemlere tevessül etmesi düşünülmeyeceği gibi, buna yönelik çağrışımlar ve isnatlar sadece müvekkilimizin şahsına değil aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Makamı’na da açık bir saygısızlıktır.

Şüpheli, Sayın Cumhurbaşkanımızı, iddia ettikleri suç örgütü veya örgütleriyle ilişkili göstermek ve yine işlediklerini iddia ettikleri tehdit suçunun azmettiricisi olarak topluma takdim etmekle Sayın Cumhurbaşkanımıza açıkça hakaret etmiştir.”

SONUÇ NE OLUYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şikâyeti üzerine Gürsel Tekin hakkında fezleke düzenleniyor ama Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakkındaki davalardan vazgeçmesi üzerine kovuşturma yapılmasına gerek olmadığına karar veriliyor.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Gürsel Tekin Hürriyet Soruşturma