AKP'li vekil deniz salyasını da CHP'ye bağlamayı başardı

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Marmara Denizi'nde ortaya çıkan deniz salyasının nedenini CHP'nin 'meymenetsizliği ve uğursuzluğu'na bağladı.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Marmara Denizi’nde oluşan ve canlı yaşamını büyük ölçüde tehdit eden deniz salyasını (müsilaj) CHP’ye bağladı.

SON İKİ YILDA ORTAYA ÇIKTIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Marmara Denizi’nde yaşanan soruna dikkat çeken Aydemir, “Bir büyük sıkıntı var. Marmara Denizi’nde yaşayan canlılar yaşayamaz hale gelmiş. Kokudan geçilemez hale gelmiş” dedikten sonra durumun son 2 yıl içerisinde ortaya çıktığını öne sürüp “Hizmet ehli bir kadro ayrılınca, hizmetsizliğe duçar bir İstanbul söz konusu olunca ortaya böyle bir şey çıktı” dedi.

CHP'YE BAĞLADI

Bilim insanlarının Marmara’da on yıllardır devam eden kirlenme sürecinin neticesi olarak açıkladığı müsilajla ilgili olarak CHP’yi suçlayan Aydemir, “Türkçemizde çok özel kavramlar var. Bunlardan biri meymenet kavramı. Meymenet, güzelliği ifade eder.

Meymenetsizlik uğursuzluk demektir. Bu CHP’yi ifade eder. Ülke yönetimine Allah muhafaza gelseler altı üstüne gelir” dedi.

Etiketler
Müsilaj Erzurum Milletvekili Marmara Denizi