CHP'den akademisyenlerin Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmamasına sert tepki

Faik Öztrak, Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerin kampüse alınmamasına tepki gösterdi.

CHP'den akademisyenlerin Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmamasına sert tepki

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Melih Bulu'nun rektör olarak atandığı ve eylemlerin sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerin kampüse alınmamasına tepki gösterdi.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki zulmü de görmezden gelmeyiz. Kayyum Rektör, “Eylemler en fazla altı ay sürer” diyordu. Ama hem öğrenciler, Hem de Boğaziçili akademisyenler, Boğaziçi’ne sahip çıkmaya devam ediyorlar. Biber gazıyla, plastik mermilerle, coplarla, Gençleri yıldırmaya çalıştılar. Gençler yılmadı. Boğaziçi’nin kapısına kelepçe taktılar. Gençler sinmedi. Kredi ve burslarını kestiler. Gençler tınmadı.

Boğaziçili akademisyenler de, Hem okullarının geleneklerine, Hem de öğrencilerine sahip çıktı. Kayyum rektöre sırtlarını döndüler. Şimdi o kayyum rektör, Üniversitenin 15-20 yıllık hocalarını kampüse almıyor. Dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkıyor. Gencecik bir öğrenciyi, Özel güvenlikçilere tekmeleterek, Okul kampüsünden attırıyor.

Bilimle, bilim insanlarıyla, Ve gençlerle kavga eden bir yönetimin sonu hüsrandır. Bir kere daha tekrarlıyoruz. Artık gençlerle, Boğaziçi Üniversitesi’yle uğraşmayın. Gençlerin ve Boğaziçi’nin sesini dinleyin. Kibri, nobranlığı bırakın. Millet bu tavırlarınızdan bıktı, usandı. Bunu artık anlayın.

Etiketler
Akademisyen Boğaziçi Üniversitesi Faik Öztrak Üniversite