Meral Akşener: 'Dota 10 kişinin oynadığı ve Korelilerin kazandığı oyundur' klişesini gömeceğiz

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında e-spor hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Artagan projesi ve yeni teknolojik gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Akşener, e-spor'a değindiği açıklamasında "Bu alandaki gelişmişlik, doğal olarak, 100 milyar dolarlık bilgisayar oyun pazarından, alacağınız payı da belirliyor ama, e-sporda başarılı olmak için bazı şartlar var. Profesyonel anlamda e-sporcu yetiştirebilmemiz için, düzgün bir altyapıya ve mevzuata ihtiyacımız var. Ama maalesef, özellikle gençlerimizin ciddi talepleri olmasına rağmen, STK, dernek ve kulüplerin özverili çabaları haricinde, bu konuyla ilgili, devlet politikası olarak yürütülen, ciddi bir çalışma yok." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in açıklamaları şöyle oldu:

Artık tüm Türkiye, Artagan'ı bekliyor. Teknolojiyi kullanarak dünyanın en baskıcı düzenini de kurmak mümkün, dünyanın en demokratik düzenini kurmak da mümkün. Artagan teknolojisinin demokrasi tarafındadır. Bizim amacımız sadece iktidara gelmek değil. 100 yıl sonra bile hatırlanacak yeni bir hikaye yazmaktır.

Sayın Erdoğan sen önce şahsım, sadece şahsım dedin ortaya partili cumhurbaşkanlığı sistemi çıktı. Bu ucube sistem çıktı. Biz önce millet, önce memleket dedik ortaya iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem çıktı. İYİ Parti'nin farkı işte budur.

Dünya dijital çağda hızla ilerliyor. Türkiye bu yeni dünyada yerini almadığı taktirde iktidarın zenginlik masallarını dinlemeye maalesef devam edeceğiz. Bu değişimleri sonradan yakalamaya çalışmanın maliyeti çok yüksek.

2025 yılında 5G bağlantı sayısının ülke nüfuslarına oranı Japonya'da yüzde 83, Kore'de yüzde 71, ABD'de yüzde 55, Çin'de ve Rusya'da ise yüzde 32 olacak. Türkiye için beklenti sadece yüzde 13. Gelişmiş ülkelerin vatandaşları internete gelirlerinin yüzde 0,5-1,5 ödüyorlar. Biz de bu yavaş internete bile gelirimizin yüzde 2'sini ödüyoruz.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki internet hızı ile ekonomik büyüme arasında çok yakın bir ilişki var. Kafayı betona takmış bu iktidar geciktikçe Türkiye kaybetmeye devam ediyor.

Yetersiz internet altyapısına yalnızca makro ekonomi ve istihdam üzerinden bakmak da yeterli değil. Dünya değişiyor, yeni ekonomide gençler internet üzerinden yeni bir dünya kuruyor. Hayatımızda yepyeni kavramlar var. Dijital göçebelikten bahsediyoruz, yeni medyadan, yeni nesil eğlence platformlarından bahsediyoruz. Bu düşük internet hızı ile küresel trendleri yakalayamayız.

Varsın onlar beton ekonomisine kafa yorsun biz yeni ekonomiye odaklanacağız. Biz gençlerimizin dertlerine odaklanacağız. Çünkü Türkiye, dijital göçebelik endekslerinde, en yaşanabilir ülkeler arasında 106. sırada.

Mesela; Bugünkü anlamıyla e-spor, çok değil, son 7-8 senedir hayatımızda olan bir kavram. E-spor, artık yalnızca bilgisayar oynamaktan ibaret değil. Dünya çapında 500 milyon izleyiciye ulaşan, ve milyarlarca dolarlık bir endüstrinin parçası olan, devasa bir spor organizasyonu.

Bu alandaki gelişmişlik, doğal olarak, 100 milyar dolarlık bilgisayar oyun pazarından, alacağınız payı da belirliyor ama, e-sporda başarılı olmak için bazı şartlar var. Profesyonel anlamda e-sporcu yetiştirebilmemiz için, düzgün bir altyapıya ve mevzuata ihtiyacımız var. Ama maalesef, özellikle gençlerimizin ciddi talepleri olmasına rağmen, STK, dernek ve kulüplerin özverili çabaları haricinde, bu konuyla ilgili, devlet politikası olarak yürütülen, ciddi bir çalışma yok.

Türkiye internete erişim konusunda Almanya'nın 2007'sini yeni yakalamış durumda. Dünya değişiyor. 50 yaş üstündekiler dikkatiniz dağıldı değil mi? Dünyada yeni kavramlar ortaya çıkmış durumda. Yeni medyadan, yeni eğlence platformlarından, e-spor'dan bahsediyoruz. Kısıtlı erişim imkanlarıyla yeni trendleri yakalayamıyoruz.

İYİ Parti iktidarında Dota 10 kişinin oynadığı ve sonunda Korelilerin kazandığı bir oyundur klişesini gömeceğiz.

Geçen hafta Artagan projemizi anlatırken de bahsetmiştim. Dijital dünya Türkiye için fırsatlarla dolu. Tek yapmamız gereken gençlerimizin potansiyellerini açığa çıkartabilecekleri imkanları sunabilmek. Peki biz ne yapacağız?

Biz elektriği temel bir ihtiyaç olarak görüyoruz. Her şeyden önce iletişimdeki vergi yükünü hafifleyeceğiz. Artagan hayata geçtikten sonra da internetteki vergiyi kaldırıyoruz. Yatırım miktarımızı OECD oranının üzerine çıkartacağız. Bu amaçla fiber altyapımızı ülke çapında geliştireceğiz. Biz de Türkiye'yi fiber ağlar ile öreceğiz. Bu yoldaki adımlarımızı iktidar olmayı beklemeden yapmaya başladık. İBB Belediye Meclis üyemiz Taylan Yıldız'ın yoğun gayretleri, sayın Ekrem İmamoğlu ve ekibinin desteği ile metroda internet projesinin sonuna gelindi. Proje tamamen devreye girdiğinde İstanbul Metrosu'nda internetin olmadığı yer kalmayacak.

BTK verilerine göre Türkiye'de hakim pazar operatörlerinin payı yüzde 65'nin üzerinde. Bu birkaç firmanın tekelleşmesi demek. Hizmet kalitesi ve değişimlere uyum hızı da düşüyor. İYİ Parti iktidarında tekelci anlayışı ortadan kaldırıp gerçek rekabeti sağlayacağız.

Onlar saraylarında sefa sürüp, Türkiye'ye her gün yeni bir masal anlatırken milletimiz hayat şartları altında ezilmeye devam ediyor o nedenle hızla fakirleşen milletimizin gözü, kulağı bizim üzerimizde.

Etiketler
Meral Akşener