AKP'li başkan Erdoğan'ı ciddiye almadı, söylediğini yapmadı!

Erdoğan'ın 23 Haziran tarihinde AKP’li Belediye Başkanlarına yönelik, "İhaleleri şeffaf gerçekleştirin, hatta canlı yayınlayın" açıklamasının ardından AKP’li Yunusemre Belediyesi 29 Haziran ve 5 Temmuz tarihlerinde yaptığı ihaleleri canlı yayınlamadı.

AKP'li başkan Erdoğan'ı ciddiye almadı, söylediğini yapmadı!

Kamu İhale Kurumu’nun EKAP sistemindeki verilere göre Manisa’da AKP’li Yunusemre Belediyesi, 29 Haziran tarihinde saat 11:00’da “Yunusemre Belediyesi hizmet araçlarında kullanılmak üzere 1839 kalem yedek parça ve lastik alımı” ihalesine, 5 Temmuz tarihinde yine saat 11:00’da ise “Yunusemre Belediyesi Sınırları İçerisinde Bulunan Muhtelif Cadde ve Sokaklarda Yol ve Yaya Kaldırımı Yapım İşi” ihalesine çıktı.

Teklif değerlendirmeleri tamamlanan iki ihalenin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Haziran tarihinde AKP’li Belediye Başkanlarına ithafen, “İhaleleri şeffaf gerçekleştirin, hatta canlı yayınlayın” açıklamasının hemen ardından yapılması ve canlı bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmaması Manisa’da muhalif siyasetçilerin tepkisini çekti.

CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ BAKIRLIOĞLU, “REİSLERİNİN SÖZLERİNE UYMUYORLAR”

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Cumhurbaşkanının, reislerinin açıklamasına bile uymuyorlar” sözleriyle Yunusemre Belediyesi’ne sert çıktı.

CHP’li Bakırlıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve millet ittifakının başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bütün belediyeleri ihaleleri canlı bir şekilde yayınlıyor. Belediye Başkanlarımız 31 Mart seçimlerinde göreve gelirken, tek bir haram lokma yemeyecekleri ve yedirmeyeceklerinin sözünü vererek bu koltuklara geldiler ve meclisleri de, ihaleleri de canlı yayınlayarak şeffaf bir belediyecilik anlayışını sürdürüyorlar.

Manisa’da da belediyelerimiz ihaleleri ve meclisleri canlı yayınlıyor. Cumhurbaşkanı, bunca yıllık iktidarı döneminde AK Partili Belediye Başkanlarına ithafen ‘İhaleleri şeffaf yapın, canlı yayınlayın’ diyor.

Bu açıklama zaten Cumhurbaşkanı’nın AK Partili Belediyelerde dönen yolsuzluklardan haberdar olduğunun en büyük kanıtıdır. Bu açıklamaya rağmen Manisa’da AK Partili Yunusemre Belediyesi, reislerinin sözünün hemen arkasından 2 ihale yapıyor ve iki ihale de canlı yayınlanmıyor. Bu zamana kadar Yunusemre Belediyesi’nin hiçbir ihaleyi canlı yayınlamadığını biliyoruz. Çok uzun zamandır Belediye Meclis Toplantılarını da canlı yayınlamıyorlar.

Ben eminim ki Cumhurbaşkanı’nın bunu demesine rağmen birçok AKP’li belediye buna uymayacak ve ne ihalelerini, ne de meclislerini canlı yayınlamayacak. Cumhurbaşkanınızın, reisinizin demesine rağmen neden söylediğini yerine getirmiyorsunuz, neden korkuyorsunuz? İhalelerde ve meclislerde vatandaşlardan neyi saklıyorsunuz da canlı yayınlayamıyorsunuz?”

Etiketler
İhale Temmuz