HDK'dan 'üçüncü yol' çıkışı: Hayati önemde, tarihi bir sorumluluktur

'Demokrasi ittifakının güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen HDK, "Bu ittifakın yerelde, toplumsal mücadele zeminlerinde inşası seçimi aşan, kalıcı bir birliktelik yaratılması bakımından hayati önemdedir" dedi.

HDK'dan 'üçüncü yol' çıkışı: Hayati önemde, tarihi bir sorumluluktur

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 11’inci dönem 3’üncü Genel Meclisi toplantısının sonuç bildirgesini yazılı olarak yayınladı. Bildirgede 'üçüncü yol ittifakı' vurgusu öne çıktı.

Açıklamada, 'Üçüncü yol' olarak tarif edilen 'Demokrasi İttifakı'nın geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin önem kazandığı vurgulanırken, "Bu ittifakın yerelde, toplumsal mücadele zeminlerinde inşası seçimi aşan, kalıcı bir birliktelik yaratılması bakımından hayati önemdedir" denildi.

'TARİHİ BİR SORUMLULUKTUR'

Bunun bir sorumluluk olduğuna işaret edilen açıklamaya, "HDK'nin tarif edici misyonunu gerçekleştirmek, halkın yerel iktidar odaklarına doğru gelişecek yerel toplumsal örgütlenmeler ağı inşa etmek amacıyla çabalarımızı yoğunlaştırmak, inisiyatif geliştirmek, planlı, perspektifli çalışmalar yapmak tarihi sorumluluğumuzdur" şeklinde devam edildi.

'İKTİDAR BLOKUNDAKİ ÇÖZÜLMELER HIZ KAZANDI'

Açıklamada, "Ekonomik süreçlerin bütünüyle kontrolden çıkması ve devlet içinde bloklar arasında kopuş ve çekişmelerin yoğunlaşması nedeniyle iktidar etrafında çözülmeler hız kazanmaktadır" tespiti de yer aldı.

'COP26 İKLİM ZİRVESİ 'FİYASKO' İLE SONUÇLANDI'

HDK Ekoloji Komisyonu tarafından Paris İklim Anlaşması, iklim krizi ve COP26 Koalisyonuna ilişkin yapılan bir sunum ile başladığına da yer verilen açıklamada, İskoçya'nın Glasgow kentinde yapılan COP26 İklim Zirvesi 'fiyasko' ile sonuçlandığı belirtildi. Bu kapsamda halklar, kadınlar, işçiler, emekçiler lehine bir tedbir ve plan ortaya çıkmadığı gibi ekolojik krizi derinleştiren pazarlıklar yapıldığına dikkat çekildi.

Etiketler
Seçim