Döviz bürosu sahibinden Faik Öztrak'a: 'O kadar çok fiyat hareketi oluyor ki yazmayı yetiştiremiyoruz"

Bursa Kapalıçarşı'da CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile konuşan döviz bürosu sahibi kurlardaki belirsizliğe dikkat çekti.

Döviz bürosu sahibinden Faik Öztrak'a: 'O kadar çok fiyat hareketi oluyor ki yazmayı yetiştiremiyoruz"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası Heyeti Bursa Kapalıçarşı'da esnafı ziyaret etti.

Burada bir döviz bürosu sahibi, "Artık gün içerisinde o kadar çok fiyat hareketi oluyor ki yazmayı yetiştiremiyoruz" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası heyeti Bursa programını Kapalıçarşı'da esnaf ziyareti yaparak sürdürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzeçebi'nin de eşlik ettiği çalışma sırasında bir kuyumcu Öztrak'a şunları söyledi:

"230 AYDIR İKTİDAR, SON 6 AYDA MI ÇİN MODELİYLE DÜZLÜĞE ÇIKACAĞIZ?"

"Merkez Bankası’nın asli görevi fiyat istikrarını sağlamaktır. Sabah kalk akşam saat 12’yi bekle kararnameyle kim alınacak? Bazen 1’e, 2’ye kadar uzuyor. Esnaf bakıyor, ‘Niye bu uzadı?’ diyor sonra daha büyük sıkıntı oluyor. Sabah saat 6’da, 7’de esnaf kalkıyor, dolar fiyatı ne oldu diye bakıyor. Bu kadar istikrarsızlık olmaz yani. Hz. Ömer halifeyken Şam’a vali lazımdı. ‘Oğlun Abdullah’ı Şam’a vali yapalım mı?’ dediler, ‘Siz benim Allah ve Resul’une karşı savaş açma mı istiyorsunuz? Benim oğlumdan daha liyakatli insanlar var’ dedi. Bu hem dünya hem ahiret. Eğer ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunuyorsak yanlış politikalardan vazgeçeceğiz. 230 aydır iktidar, son 6 ayda Çin modeliyle mi düzlüğe çıkacağız?"

"GÜN İÇERİSİNDE O KADAR ÇOK FİYAT HAREKETİ OLUYOR Kİ YAZMAYI YETİŞTİREMİYORUZ"

Bir döviz bürosu işletmecisi ise şunları söyledi:

"Herkes alıyor, biz aslında bozdurma bekliyoruz ama herkes alıyor. Artık gün içerisinde o kadar çok fiyat hareketi oluyor ki yazmayı yetiştiremiyoruz. Ne yapacağız bilemiyoruz. Tuvalet kağıdından tutun benzin fiyatına varana kadar durumumuz çok vahim."

Bıçak satan bir esnaf ise dövizdeki yükselişten şöyle yakındı:

"Maalesef bıçaklık çelik bize Fransa’dan Euro ile geldiği için şu anda sıkıntımız büyük. Oralarda da üretim azalmasından dolayı bir yükseliş var. Son üç ayda bir yüzde 60 kadar çelik arttı." (ANKA)

Etiketler
Bursa Faik Öztrak Kapalıçarşı Urla Döviz