AKP'li Kurtulmuş: Hayat pahalılığının vatandaşımızı etkilediğini biliyoruz

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, “Türkiye’de bu yeni dönemde özellikle enflasyonun yukarı seyretmesi ve buna bağlı olarak hayat pahalılığının vatandaşımızı etkilediğini biliyoruz" dedi.

AKP'li Kurtulmuş: Hayat pahalılığının vatandaşımızı etkilediğini biliyoruz

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Trabzon’da gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş'un açıklamaları arasında; Türkiye'deki hayat pahalılığı ve kadınlara ısrarlı takibin suç kapsamına alınması vardı.

Türkiye’nin 'yeni bir ekonomik yöneliş' içinde olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Türkiye bir daha yüksek faiz, düşük kur, enflasyon sarmalının içine düşmeyecektir. Bu anlamda Türkiye üretim maliyetlerinin geriletilmesi bakımından faiz meselesini önemsiyor ama esas olarak Türkiye üretim, yatırım, istihdam ve ihracat odaklı yeni bir politik perspektifte hareket edecektir" ifadelerini kullandı.

'HAYAT PAHALILIĞININ VATANDAŞI ETKİLEDİĞİNİ BİLİYORUZ'

"Türkiye’de bu yeni dönemde özellikle enflasyonun yukarı seyretmesi ve buna bağlı olarak hayat pahalılığının vatandaşımızı etkilediğini biliyoruz. Ekonomide ortaya ne tür sonuçlar çıkardığının farkındayız" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların nasıl telafi edileceğini, vatandaşımızın yükünü azaltacak şekilde nasıl tekliflerin alınacağının farkındayız ve kalem kalem üstünde çalışacak vatandaşımızın yükünü hafifletmeye gayret ediyoruz."

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AKP'li Kurtulmuş, asgari ücret ve memur maaşlarında yapılacak artışına ilişkin de şu açıklamada bulundu:

“Devam etmekte olan asgari ücret konusunda herkesi tatmin edecek, hakkaniyetli bir asgari ücret açıklanacak ve 2022’nin başından itibaren uygulanacaktır. Tüm kamu çalışanlarını etkileyecek şekilde memur maaşlarında enflasyonun altında olmayacak bir gelişmeyle ücretlerin iyileştirilmesi için de ilgili bakanlıklarımız titizlikle çalışıyorlar. Kamu personeli konusunda da enflasyonun üstünde bir artış sağlanacaktır."

'KADINLARA YÖNELİK ISRARLI TAKİP SUÇ KAPSAMINA ALINACAK'

Numan Kurtulmuş, bütçe görüşmelerinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilecek yeni reform paketinin içeriğini de açıkladı.

Kadınları ısrarlı takibin suç kapsamına söyleyen açıklayan Kurtulmuş, “Suç yok, taciz ve saldırı yok ama birisi tarafından ısrarla takip ediliyor. Sosyal medya üzerinden, yolda yürürken takip ediliyor. Hukuki tabir olarak kullandığımız ısrarlı takibin de bir suç unsuru haline gelmesi ve 'Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu' kapsamı içine girmesini inşallah bu paketle birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Etiketler
Muş Enflasyon Türkiye