İYİ Partili Ahmet Kamil Erozan: Demokrasi, hukuk, özgürlükler konusunda Sovyetler Birliği'ni solladınız

İYİ Partili Ahmet Kamil Erozan, TBMM'de bütçe görüşmelerinde Türkiye'de demokrasinin ve özgürlüklerin AKP döneminde gördüğü zarara dikkat çekildi.

İYİ Partili Ahmet Kamil Erozan: Demokrasi, hukuk, özgürlükler konusunda Sovyetler Birliği'ni solladınız

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, 2022 yılı bütçe kanun teklifinin maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, "Türkiye'deki istatistiklerin ne kadar güvensiz, güvenilemez olduğunu mutlaka herkes biliyor. Siz maalesef iktidarınızla bu ülkeyi sadece istatistik konusunda değil, demokrasi konusunda da hak konusunda da hukuk konusunda da özgürlükler konusunda da basın özgürlüğü konusunda da Sovyetler Birliği'ni solladınız. Sovyetler Birliği dağıldı, geriye kim kaldı? Rus. Onunla da yarışmaya başladınız ve fotofinişle onu da solladınız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, şunları söyledi:

“Biraz evvel satın alınabileceklerden bahsedilirken madde çerçevesinde, helikopter ve uçaklardan bahsedildi ve tabii ki bunun anlamı özellikle orman yangınları açısından... Ben merak ettim -geçen sene aynı madde vardı çünkü- geçen sene ne istemişler diye baktım; geçen sefer helikopterler var, uçaklar yok. Ha, şimdi, demek ki kafamıza dank etti. Nasıl dank etti? Bunca orman yandıktan sonra dank etti. Ha, şimdi, yazık değil mi? Siz bu uçakları niye geçen sene almadınız? Bu arada Türk Hava Kurumu’nun da başına gelen badirelerin bugün nihayet bittiğini memnuniyetle öğrendim. Biliyorsunuz, adam üç aydır istifa etmeye çalışıyordu, sonunda bugün kabul edildi istifası. Gözü aydın, adamın gözü aydın; sizler açısından durum farklı.

Uçak alınacak da uçakların sanki adrese teslim olarak alınacağı, hatta bir yabancı şirketin kurtarılması operasyonunun başlatıldığına dair piyasada haberler dolaşıyor. Yani alınacak hiçbir işi hiçbir zaman şeffaf yapmadığınız gibi bu uçakların da önümüzdeki dönemde ne kadar şeffaf alınacağı konusu büyük bir soru işareti olarak kalacaktır.”

Erozan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'deki istatistiklerin ne kadar güvensiz, güvenilemez olduğunu mutlaka herkes biliyor. Siz maalesef iktidarınızla bu ülkeyi sadece istatistik konusunda değil, demokrasi konusunda da hak konusunda da hukuk konusunda da özgürlükler konusunda da basın özgürlüğü konusunda da Sovyetler Birliği'ni solladınız. Sovyetler Birliği dağıldı, geriye kim kaldı? Rus. Onunla da yarışmaya başladınız ve fotofinişle onu da solladınız.” (ANKA)

Etiketler
İYİ Parti TBMM Türkiye Zarar