'Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor musunuz?' diye soruldu, Ekrem İmamoğlu böyle yanıt verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor musunuz?'' sorusuna yanıt verdi.

'Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor musunuz?' diye soruldu, Ekrem İmamoğlu böyle yanıt verdi

Birçok değerlendirmeye göre, seçim sattı mahaline girildiği ifade edilirken; Türkiye siyasetindeki iki ittifakın adayları da merak konusu oldu.

Cumhur İttifakı'nın adayının Erdoğan olacağı yönündeki ifadeler, ittifak üyeleri tarafından defalarca dile getiriliyor. Ancak Millet İttifakı'nın adayı konusunda hala bir netlik bulunmuyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''İttifak isterse aday olurum'' açıklaması en net sinyal olarak okunurken; sonraki günler Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylıklarına karşı olmadığını da söyledi.

İMAMOĞLU'NA ADAYLIK SORULDU

Bugün ise Ekrem İmamoğlu, 'Cumhurbaşkanı aday olmak istiyor musunuz?' sorusuna yanıt verdi.

CHP Belediye Başkanları Çalıştayı için Kayseri'ye gelen İmamoğlu, bir esnafın yukarıdaki sorusu ile karşılaştı.

MİLLET İTTİFAKI'NI İŞARET ETTİ

Millet İttifakı'nın işaret eden İmamoğlu, ''Böyle bir şey istenir mi? Böyle bir şey istenmez. Böyle büyük meseleleri halk tartışır, tartıştırır, sonra gelir o işin yetkili kurumları, kurulları tartışır. Şu anda bir ittifak heyeti var, tartışacak, vatandaşı dinleyecek ve doğru bir karar verecek. Yani bu, şöyle bir şey değil, (iş yerindeki diğer esnafı göstererek) 'Ben bu dükkanı satın almak istiyorum' diyebilir beyefendi, o başka bir şey bu başka bir şey. İşini en iyi yapan, en faydalı insandır'' diye konuştu.

Etiketler
İstanbul Ekrem İmamoğlu