AKP'de 'dış güçler' çatlağı: 'İyileşmek için mikroba kızılmaz, bağışıklık arttırılır'

Ekonomik krize 'dış güçlerin' neden olduğu yönündeki AKP içindeki hakim görüşe aykırı bir ses çıktı. AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

AKP'de 'dış güçler' çatlağı: 'İyileşmek için mikroba kızılmaz, bağışıklık arttırılır'

2018 yılında Rahip Brunson krizi ile başlayan ekonomik kriz son aylarda döviz kurundaki önlenemez artışla pik noktasını yaşıyor.

Hayat pahalılığı ve zamlarla yurttaşların yaşamını her geçen gün zorlaştıran kriz; iktidar tarafından 'dış güçlere' bağlanıyor. Başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok AKP'li isim, dünyaya karşı gelen Türkiye'nin dış ülkelerin müdahaleleri ile karlıştığını öne sürüyor.

''MİKROBA KIZILMAZ''

AKP'deki hakim görüşün aksine çatlak bir ses AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan geldi.

Dış güçlerin hep var olduğunu söyleyen Tayyar, dış güçleri mikroba benzetti. Tayyar, ''İyileşmek için mikroba kızılmaz, bağışıklık arttırılır'' ifadelerini kullandı.

Tayyar'ın sosyal medyada kullandığı ifadeler şöyle: ''Dış güçler tarih boyunca vardı. Bizden önce de var, sonra da olacak. Vücuttaki ‘mikrop’ gibidir, bağışıklık sistemi zayıflarsa yatağa düşürür. İyileşmek için mikroba kızılmaz, bağışıklık arttırılır.''

Etiketler
Rize Ekonomik kriz