İmamoğlu’ndan kentsel dönüşümde ‘siyasi simsarlık’ tepkisi: Ses kayıtlarını dinledim, ayıptır!
İmamoğlu, kentsel dönüşümde ‘siyasi simsarlığın’ devam ettiğini belirterek, “Nasıl yapıldığını ve şu anda bile nasıl devam ettiğini de biliyorum. Ses kayıtlarını dinledim. Ayıptır" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören Gençosman Mahallesi’nde, kurum iştiraki KİPTAŞ’ın kentsel dönüşüm kapsamında inşa edeceği 'Doğakent Evlerinin' temelini attı.
Burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu, şunları söyledi:
“Allah korusun, bir deprem olduğunda, canımızdan hiçbir şey değerli değildir. Bazı sitelerde bunu görüyorum. Yani 50 daireli yerde 8, 10, 15 kişinin, ne yazık ki anlaşılmaz, inatçı tavırları yüzünden bazı yapıların dönüşmesi olamıyor. Bazı siyasi simsarlar, bazı işlerin olmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Benim yaşadığım, bildiğim örnekleri var. Kentsel dönüşüm süreci, sadece KİPTAŞ’a yüklenemez, kurumların ve kişilerin topyekun mücadelesiyle çözülebilir.
'SİYASİ SİMSARLIĞIN NASIL YAPILDIĞINI VE ŞU ANDA BİLE NASIL DEVAM ETTİĞİNİ BİLİYORUM'
Bu konuda, bütün İstanbulluları bu sürece davet ediyorum. Beylikdüzü belediye Başkanımız burada. Gürpınar’da nasıl mücadele verdiğini biliyorum. Ve bu mücadeleyi kaç yıl önce başlattığımızı da biliyorum. Büyükşehir belediyesinin o dönemde bu işi engellediğini de biliyorum. Siyasi simsarlığın nasıl yapıldığını ve şu anda bile nasıl devam ettiğini de biliyorum. Ses kayıtlarını dinledim. Ayıptır. İstanbul’da, dönüşüm yapmak arzusunda olan bir belediye başkanı olarak, dönüşüm yaptığımız için milletimiz bana oy versin; hiçbir talebim yok. Benim insanımın burnu kanamasın. Benim insanımın yaşamı tehdit altında olmasın. Bu iş oy meselesi değildir. Bunu zihinlerimize sokalım. Lütfen birbirimize destek ve yardımcı olalım."
'BÜTÜN SİYASİLERE, BELEDİYELERE SESLENİYORUM'
Her konuda olduğu gibi, kentsel dönüşüm sürecinde de 'güven' konusunun önemli olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Güven, siyasi bir yönetim için kıymetlidir. Buradaki ilçe belediyesi, güven kırılması yaşamıştır. Gereksiz yere, anlamsız yere güven kırılması yaşamıştır. Ben, bu konuda bütün siyasilere, bütün belediyelere sesleniyorum. Lütfen ama lütfen, aynı şekilde yaparsanız, güveni kaybedersiniz” uyarısında bulundu.
'BÖYLE BİR EKONOMİ ANLAYIŞI OLMAZ'
İnşaat sektörünün kullandığı malzemenin yüzde 80 oranında ithalata dayalı olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, şunları söyledi:
“Ne yazık ki, dövize bağlı bir ekonomi sisteminin içerisindeyiz. Dövizin nasıl bizi alabora ettiğini, birkaç aydır yaşıyoruz. Yani 17’ye çıktığına mı üzülelim; 13’e indiğine mi sevinelim? Böyle bir ekonomi anlayışı olmaz. Tabii ki ekonomimiz iyi olsun. Ekonomimiz iyi olsun, ellerim çatlayana kadar bugünkü iktidarı alkışlamayan namerttir. Çünkü, bu insanların ekmeğinin önünde daha başka bir şey yoktur.
'TABİRİ CAİZSE BOYNUMUZ BÜKÜLÜYOR'
Bizim insanımız, ekmeğini kazandıkça mutlu olur, huzurlu olur. Dünyanın her yeri öyledir. Önünde ‘Türk’ yazan Türk Liramızın bu şekilde alabora olması, kıymetsizleşmesi, 84 milyon insanımızın hiçbirisini mutlu etmez. Mutsuz eder. Varlığımızı kaybediyoruz, değerimizi kaybediyoruz. Tabiri caizse boynumuz bükülüyor. Onun için, yöneticilerin güven kaybetmemesi lazım."