Abdurrahman Dilipak: Devlet kula kulluğa dönüşecek bir reaya anlayışını topluma dayattı

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, günümüz ulus ve vatan tanımlarını eleştirdiği yazısında devletin yarattığı sisteme tepki gösterdi.

Abdurrahman Dilipak: Devlet kula kulluğa dönüşecek bir reaya anlayışını topluma dayattı

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Siber çağda egemenlik sorunu" başlıklı yazısında ‘ulus’, ‘vatan’ ve ‘iktidar’ tanımlamalarında çelişki olduğunu yazdı.

Dilipak, dini, etnik, ideolojik, politik, biyolojik felsefi, vicdani kanaat farklılıklarına sahip olduğunu belirttiği yazısıdında hakkın üstün tutulması gereken bir düzen kurulması gerektiğini " İktidarın görevi ‘Hakkı ikame’ olmalı idi. Aksi halde zulüm kaçınılmazdı” ifadeleriyle savundu.

Dilipak, "Bugüne kadar bir uzlaşı zemini bulunamadı. Tabii din konusunda da dinler kendi içinde mezhep sorununu da çözemediler. Daha da saflaşalım dediler; tarikatlar bile uzlaşamadı... Yasama, yürütme, yargı uzlaşamadı... ideolojiler, bilim uzlaşamadı... Uzlaşamamalarını kabul edelim, birbirlerine karşı tahammülleri yoktu, sabredemediler. Dünya ‘kan gölü’ne döndü." ifadelerini kullandı.

Dilipak, "Eğitim bu ‘kültür ırkı’nın yetiştirildiği “insan harasına ya da serası”na dönüştürülecektir. İşte vatan da o ulusun ‘seküler kutsal’ı olan, kendinden olanı önceleyenlerin ortak mülküne dönüşecekti. Oysa insan ne doğduğu ana babayı, ne toprağı, ne zamanı, ne derisinin rengini ve ne de cinsiyetini kendisi seçmişti. Bundan dolayı üstün ya da geri olamazdı.” değerlendirmesinde bulundu.

Dilipak, " Devlet, “Maslahattan uzaklaşıp”, “Raina” kültürü ile yönetilmeye başlayınca, sonunda, kendini kutsayarak “Zıllullah” diye takdim eden, “kula kulluğa dönüşecek” bir “Teb’a ve reaya” anlayışını topluma dayattı." dedi.

ABDURRAHMAN DİLİPAK'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Yeni Akit Abdurrahman Dilipak