Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e canlı yayın jesti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in grup toplantısıyla çakışmaması için bugün katıldığı haber programının birkaç dakika önce bitirilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e canlı yayın jesti

GERÇEK GÜNDEM

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' üzerinde uzlaşı sağlaması ve mutabakat metninin bizzat genel başkanlar tarafından kamuoyunun önünde imzalanmasının etkileri sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkati çeken bir adım geldi.

Ana muhalefet partisi lideri, bugün FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu ve gündemde yer alan konulara ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı. Ancak Küçükkaya'nın aktardığına göre yayın başlamadan önce danışmanı Ömer Topsakal, şu ricayı iletti:

"Programı 10:29'da kapatmak istiyor çünkü 10:30'da Meral Akşener'in grup konuşması var ve çakışmasını istemiyor."

BAHÇELİ'YLE ERDOĞAN ÇAKIŞMIŞTI

İttifaklar bazında değerlendirildiğinde, böyle bir 'çakışma' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yaşanmıştı.

Bahçeli'nin partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısını canlı yayınlayan A Haber, TV100, Ülke TV, 24 TV, NTV, CNN Türk, Habertürk, TGRT Haber, Haber Global gibi kanallar, Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlendiği toplantının başlamasıyla kameralarını buraya çevirmişti.

Erdoğan'ın açıklamalarını sonlandırmasıyla ise yeniden Bahçeli'ye dönmüşlerdi.

Etiketler
Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti