Bekir Bozdağ: Bundan sonra iyi hal indirimi ucu açık nedenlerle olmayacak

Adalet Bakanı Bozdağ, yıllardır tartışma konusu olan 'iyi hal indirimiyle' ilgili konuştu. "23 bıçak yiyen bir kadını bıçaklayan faili bizim kanunumuz adli kontrolle serbest bırakmaya izin vermez. Yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye karar verdik" dedi.

Bekir Bozdağ: Bundan sonra iyi hal indirimi ucu açık nedenlerle olmayacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda' kadına şiddet yasasıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kamuoyunda uzun yıllardır tartışma konusu olan ve 'kravat indirimi' olarak da bilinen iyi hal indirimine değinen Bozdağ, "23 bıçak yiyen bir kadını bıçaklayan faili bizim kanunumuz adli kontrolle serbest bırakmaya izin vermez. O nedenle yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye karar verdik. Bunlardan sonra iyi hal indirimi ucu açık nedenlerle olmayacak" ifadesini kullandı.

'HAKİM VE SAVCI OLSAYDIM SOSYAL MEDYA KULLANMAZDIM'

Bozdağ ayrıca, yargı mensuplarına yönelik olarak şunları söyledi:

“Yanlış anlaşılmasın ama hakim ve savcılarımız sosyal medya kullanımına çok dikkat etmelerinde büyük fayda vardır. Ben kendi adıma söylüyorum kimseye bir şey demem ama ben hakim veya savcı olsam sosyal medya kullanmam. Çünkü sizin yorumlarınızdan, değerlendirmelerinizden, kanaatlerinizden sizin hakkınızda fikir sahibi oluyor ve ona göre de size olan güveni sarsılıyor. Kendine yakın gören olduğu gibi uzak gören de oluyor ve biz buna izin vermemeliyiz. O nedenle takdir size ait ama bu konuda büyük bir hassasiyeti yargı mensuplarımızdan beklediğimi de ifade etmek isterim."

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ