Mal varlığı dondurulmuştu: Terör listesindeki ismin şirketi aylarca çalıştı

IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 8 kişi ve 5 kuruluşun mal varlığı bugün yayımlanan kararla donduruldu. Söz konusu iki şirketin sahibinin ise aylar önce terör listesine girdiği ve mal varlığının dondurulduğu ortaya çıktı.

Mal varlığı dondurulmuştu: Terör listesindeki ismin şirketi aylarca çalıştı

GERÇEK GÜNDEM - FURKAN KARABAY

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 8 kişi ve 5 kuruluş ile El-Kaide üyesi olduğu öne sürülen 5 kişi ve 2 kuruluşun mal varlıkları dondurulduğu açıklandı.

Kararda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin imzası yer aldı.

Tüzel ve gerçek kişiler hakkında alınan kararın “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun” kapsamında alındığı belirtildi.

5 ŞİRKETİN MAL VARLIĞI DONDURULDU

Kararda, mal varlığı dondurulan tüzel kişiler arasında 5 farklı şirket yer aldı. Söz konusu tüzel kişilerin, Garanti İhracat İthalat Kuyumculuk, Arasta İthalat İhracat, Rawı Telecommunications, Endex Nakliyat Kuyumculuk, Almjd Land Trading adlı şirketler olduğu görüldü.

Şirketlerin ortaklığında yer alan kişilere bakıldığında ise bir isim dikkat çekti.

AYLAR ÖNCE "TERÖR" LİSTESİNE GİRMİŞTİ

Mal varlığı dondurulan Rawı Telecommunications’ın 100 bin TL’lik sermayeyle tek ortağının olan Taleb Ahmad’ın bir diğer şirket Arasta İthalat İhracat’ın 1 milyon sermaye ile sahibi olduğu görüldü.

Bununla birlikte Rawı Telecommunications’ın iş konusunun “Haberleşme hizmetlerini sağlamak için gerekli olabilecek her türlü donanımın alımı, satımı, ithalatı, ihracatı, dağıtımını yapmak” olduğu belirtildi. Arasta İthalat İhracat’ın iş tanımı için ise “her türlü malın ve hizmetin ihracatı, ithalatı, alımı, satımı, pazarlaması ve dış ticareti konularında faaliyette bulunmaktadır” denildi.

Öte yandan, IŞİD ile bağlantılı olduğu söylenen, ithalat, ihracat yapıp, haberleşme hizmeti sağladığı belirtilen bu iki şirketin sahibi Taleb Ahmad, 29 Ekim 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan, mal varlığı dondurulanların listesinde de yer alan isimdi.

GÖZ MÜ YUMULDU?

Dolayısıyla, Terörizm Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun 6'ncı maddesi gereğince mal varlığı 29 Ekim 2021 tarihinde dondurulan Taleb Ahmad’ın şirketlerinin yaklaşık 4 ay boyunca faaliyetlerine devam etmesi dikkat çekti.

Etiketler
IŞİD Resmi Gazete Muş