Meclis'teki Torba Kanun teklifi görüşmelerinde Boğaziçi tartışması: Nedir alıp veremediğiniz?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanun teklifinin görüşmelerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde 120 yeni akademisyen kadrosu açılmasına ilişkin, “Ne alıp veremediğiniz var?" diye sordu.

Meclis'teki Torba Kanun teklifi görüşmelerinde Boğaziçi tartışması: Nedir alıp veremediğiniz?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanun teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Üniversitelerde yeni kadro ihdas edilmesine yönelik düzenlemeye muhalefetten tepki geldi. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, “İnanılmaz bir partizanlık söz konusu. Erzurum’da il başkanından daha partizan bir rektör ile karşı karşıyayız” dedi. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise Boğaziçi Üniversitesi’nde 120 yeni akademisyen kadrosu açılmasına ilişkin, “Bu Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili ne alıp veremediğiniz var? Tarafınızdan atanmış öğretim kadrolarıyla orayı da mı bozacaksınız, orayı da mı kalitesizleştireceksiniz” diye konuştu.

AKP’li 85 milletvekilinin imzasını taşıyan ‘Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sürüyor.

Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’na eklenen maddeyle üniversitelerde yeni kadrolar ihdas edilmesine eleştiriler geldi.

Komisyon üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, “Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılanlara, 120 kişilik ek kadroya ve yeni açılan kadrolara baktığımızda, bir kadro oluşturulduğu ortada. İhtiyaçlar doğrultusunda atanmışlardır ama önemli olan, bu kadrolara atanan kişiler liyakatli kişiler mi, yoksa kadrolaştırma oluşturmak için mi” diye sordu.

Komisyon üyesi ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, “Üniversitelerde siyaset olsun ama particiliğin girmemesi lazım. Kadroların fazlasıyla partizanca kullanıldığını düşünüyorum. İnanılmaz bir partizanlık söz konusu. Erzurum’da il başkanından daha partizan bir rektör ile karşı karşıyayız” yorumu yaptı.

Komisyon üyesi ve CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Esas sorun, kadro sorunu değil kalite sorunu. Eğitimi kalitesizleştiren, ticarileştiren iktidarın iyi bildiğini düşünüyorum. Bu kadar kalitesiz eğitim sürecinin yaşatılmasının kazayla olmayacağını tahmin ediyorum. 120 öğretim üyesi… Bu Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili ne alıp veremediğiniz var? Tarafınızdan atanmış öğretim kadrolarıyla orayı da mı bozacaksınız, orayı da mı kalitesizleştireceksiniz? Oradaki direnci kanun yoluyla aşarak 120 kadronun eğitim ile ilgili size ne faydası olacak” tepkisi gösterdi.

Etiketler
Antalya TBMM Ordu Akademisyen