AYM'nin din dersi kararı AKP milletvekilini rahatsız etti: 'İhanet' ile suçladı

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) zorunlu din dersi ile ilgili 'hak ihlali' kararını açıklamasının ardından AKP milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AYM'yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

AYM'nin din dersi kararı AKP milletvekilini rahatsız etti: 'İhanet' ile suçladı

Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi (AYM), Hüseyin El isimli yurttaş tarafından kızının zorunlu din dersinden muaf olması için yaptığı başvuruyu karara bağlamış; din ve vicdan özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetmişti.

AKP'Lİ VEKİL RAHATSIZ OLDU

AYM'nin kararı AKP Kocaeli Milletvekili ve Refah Partili (RP) Şevki Yılmaz’ın oğlu AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz'ı rahatsız etti.

AYM’yi hedef alan bir açıklama yapan Yılmaz, mahkemeyi 'ihanetle' suçlarken; ''Müslümanlıkla yoğrulun yurdumda İslam’ın öğretilmesini “İnsan hakkı ihlali” olarak yaftalamak, yakın tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olmuştur'' dedi.

''BU İHANETE AZİZ MİLLETİMİZ ASLA İZİN VERMEZ''

Yılmaz’ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

“Adı ‘barış’ olan, insanlığa kardeşliği, eşitliği ve iyiliği yaymayı öğreten yüce dinimiz İslam’ın okullarımızda neslimize öğretilmesi “insan hakları ihlali” imiş. Anayasa Mahkememiz böyle buyurmuş. Türkiye Müslümanlarına ramazan hediyesi. Yazıklar olsun! İslam diyarı Türkiye’mizin Anaysa Mahkemesi bir Yunanistan, Finlandiya, Norveç, İsveç kadar olamadı. 300 yıldır sömürge zihniyetiyle dünyanın kanını emen,40 yıldır PKK terör örgütünü silahlarıyla besleyen Avrupa’nın “sarı saçlı mavi gözlü insan hakları” yalanına boyun eğdiler! Müslümanlıkla yoğrulun yurdumda İslam’ın öğretilmesini “insan hakkı ihlali” olarak yaftalamak, yakın tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olmuştur! Bu ihanete aziz milletimiz asla izin vermez!''

Etiketler
Mahkeme Milletvekili