'Kürtçe tabela önünde el hareketi' tepki çekmişti: TKP'den açıklama

Türkiye Komünist Partisi Erzurum İl Örgütü, Erzurum Karayazı’da Kürtçe tabelaya dört öğretmenin yaptığı el hareketine ilişkin bir açıklama yaptı.

'Kürtçe tabela önünde el hareketi' tepki çekmişti: TKP'den açıklama

Dört öğretmenin Erzurum'un Karayazı ilçesinin girişindeki Türkçe ve Kürtçe "Hoş geldiniz" yazan tabela önünde el hareketleriyle poz vermesine tepkiler sürüyor.

''KİŞİLERİ AŞAN BİR ANLAMI VARDIR''

Türkiye Komünist Partisi Erzurum İl Örgütü de yaptığı bir açıklama ile o fotoğrafa tepki gösterdi.

Açıklamada "Bu aşağılamayı yaygınlaştıracak bir paylaşımı sosyal medya üzerinden utanmadan yapmanın kişileri aşan bir anlamı vardır" denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

''Erzurum’da kardeşliği emekçilerin birliği yaşatacak

Türkiye’de her geçen gün siyasi iktidarın yarattığı çürümenin başka örnekleriyle karşılaşıyoruz. Erzurum Karayazı’da Kürtçe tabela üzerinden bir dili ve o dili konuşan halkı aşağılamanın ve bu aşağılamayı yaygınlaştıracak bir paylaşımı sosyal medya üzerinden utanmadan yapmanın kişileri aşan bir anlamı vardır.

Türkiye’de milliyetçilik, emekçi hareketin ve yüzünü sola dönen halkın önünü kesmek için her gün yükseltiliyor. Hem iktidarda, hem de burjuva muhalefette gericilik ve milliyetçilik çeşitli biçimlerde yeniden örgütleniyor.

Daha birkaç gün önce 1 Mayıs’ta, Karayazı’ya yarım saat mesafede coşkuyla ve bir arada halay çeken Kürt ve Türk emekçileri olarak bizler gerektiğinde milliyetçiliğe en güçlü cevabı vermek, sosyalist bir Türkiye kurmak için örgütleniyoruz.

Türkiye Komünist Partisi Erzurum Örgütü olarak tüm Türk ve Kürt emekçileri gericiliğe ve milliyetçiliğe karşı örgütlenmeye ve Sosyalist Türkiye’yi birlikte kurmaya çağırıyoruz.

TKP Erzurum İl Örgütü''

Etiketler
Erzurum Kürt Öğretmen TKP