Ali Babacan: Devletin kurumlarını DEVA Partisi'ni engellemek için seferber edemezsiniz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada AKP'ye yönelik eleştirilerini sıraladı. Babacan, ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.

Ali Babacan: Devletin kurumlarını DEVA Partisi'ni engellemek için seferber edemezsiniz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İl Başkanları Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

AKP'ye eleştirilerde bulunan Ali Babacan, "Seçimlerden öyle bir sonuç çıkacak ki ülkemizdeki bu partili devlet sistemine son vereceğiz. Milyonlarca insan oy kabinine girdiğinde özgürlük, adalet için mührü damlaya basacak. Bize engel olamayacaksınız, DEVA damlaları sel olacak ve bütün barajları yıkacak." ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'ın açıklamaları şöyle oldu:

İktidarın türlü türlü oyunlarına, türlü türlü engellemelerine rağmen on binlerce vatandaşımızla beraber Gaziantep’i salladık. Miting vaktinden iki saat evvel çektikleri drone görüntülerini alelacele basına servis ettiler. Neymiş; meydanda az kişi varmış. Gelip o drone'u miting başladıktan sonra sonra uçur da gör bakalım. Uçuramadı. Gördükleri tablodan korktular.

Bula bula muhtarları dinlemek için bizim toplantı yapacağımız saatte davet ediyorlar. Gerçekten çok ayıp. Bu devlet tüm millete hizmet etmek için var. Bu devletin imkanlarıın tek bir partinin mensuplarına kullandırırsan bu adalet değildir. Devletin kurumlarını DEVA Partisi'ni engellemek için seferber edemezsiniz. Biz de onlara elinizden geleni ardınıza koymayın ne biliyorsanız yapın diyoruz.

Seçimlerden öyle bir sonuç çıkacak ki ülkemizdeki bu partili devlet sistemine son vereceğiz. Milyonlarca insan oy kabinine girdiğinde özgürlük, adalet için mührü damlaya basacak. Bize engel olamayacaksınız, DEVA damlaları sel olacak ve bütün barajları yıkacak.

Biz partimizi bir seçimlik kurmadık. 2024 yerel seçimleri için de bugünden hazırlanıyoruz. O gün geldiğinde Türkiye haritasını hep beraber maviye boyayacağız.

Türkiye'nin adil, özgür, zengin yarınları için buradayız. Ülkemizde çözülmedik tek bir sorun bırakmayacağız. Önce özgürlük diyeceğiz.

BEKİR BOZDAĞ'A TEPKİ

İçi boş tweet önerecek hale geldiler. Bu dehaya şapka çıkartılır. İçi boş totst, benzin deposu gösterdiler yetmedi; şimdi de içi boş tweet istiyorlar. İfade özgürlüğü bu, en temel hak. Herkes kendilerini övsün istiyorlar. Herkes konuşacak. İfade özgürlüğü konusunda çok netiz. Biz iktidara geldiğimizde kimsenin tweet atarken eli titremeyecek. Kimsenin kapısında ertesi sabah polis belirmeyecek. Hukukun üstünlüğünden bir milim bile uzaklşamayacak. Anayayasal hak ve özgürlükleri koruyacağız.

Şu anda devlet de millet de borca batmış durumda. MB bile borçlu yahu! Ülkenin para basan kurumu borca batar mı? Net döviz durumu şu anda eksi 60 milyar doların altına düşmüş durumda. MB'nin nesi var nesi yoksa arka kapıdan sattılar. Şimdi satacak döviz kalmayınca para basa basa da enflasyon artık 3 haneli rakamları gördükçe sıkıştılar.

Şimdi ekonominin dışındaki yeni alanlarda kendilerine yeni maceralar arıyorlar. Bununla ekonomideki sorunu kapatmak istiyorlar biz bu oyunu iyi biliyoruz. Şu anda Türkiye tarihinin en derin ekonomik krizini yaşıyor. Herkes ihtiyaç kredisi, kredi sarmalında şu an. Millet yaşamak için borçlanıyor çoluğu çocuğu okula aç gitmesin diye borçlanıyor. Bizim bu millete borcumuz var.

Adaletsizliğin, haksızlığın, yoksulluğun, işsizliğin üstesinden gelmek bizim boynumuzun borcudur. Bu hayat pahalılığı, yoksulluk dönemi bitecek hep beraber zenginleşeceğiz.

Etiketler
Ali Babacan DEVA Partisi