İsmail Saymaz: Çubuk'ta linç edilen Erdoğan ve Bahçeli olsaydı...

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Çubuk ilçesinde linç girişimine uğradığı anları hatırlattı ve ekledi: "Çubuk Olayı gösteriyor ki bu saldırılar asla kendiliğinden meydana gelmez ve gelmiyor."

İsmail Saymaz: Çubuk'ta linç edilen Erdoğan ve Bahçeli olsaydı...

"Ankara Çubuk'taki şehit cenazesinde linç girişimine uğrayan, CHP lideri Kılıçdaroğlu değil de Erdoğan olsaydı akıbet ne olurdu? Akkuzulu Mahallesi sakinleri darbeci ilan edilip tutuklanmaz mıydı? Bahçeli'nin sığındığı ev 'Yakın!' çığlıklarıyla kuşatılsaydı devlet görevlileri 80 dakika boyunca ikinci Madımak girişimine seyirci kalır mıydı?" sorularını yönelten Saymaz, yazısına şöyle devam etti:

"Allah aşkına söyleyin. Bozkurtlar her bir evi ateşe vermez miydi? Linç hareketleri açısından örneklem oluşturan Çubuk Olayı gösteriyor ki bu saldırılar asla kendiliğinden meydana gelmez ve gelmiyor. İktidar yasal ve resmi zor gücüyle gerçekleştiremediği cezalandırma yetkisini gayrı resmi araçlarla kullanıyor. Harekete geçirilen yandaş kitleler egemen otorite adına davrandıkları ve adeta milli bir vazifeyi yerine getirdikleri bilinciyle suç işliyor. Bu yüzden ceza bile almayacaklarını düşünüyorlar. Linç çoğunluk adına azınlığa yönelen kitlesel şiddettir. Bir siyahinin beyazı linç ettiği hiç görülmemiştir. Bir kadının erkeğe karşı galeyana geldiği de... Galeyana gelmek üstünler için haktır. Linç etmek de!"

Çubuk'taki linç girişiminden sonra Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün AKP'li olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Saymaz, "Çubuk'tan sonra inek hırsızı Sarıgün'ün AK Parti üyesi olduğu ortaya çıktı. Hatta AK Parti Etimesgut Belediye Başkan aday adayı Önder Gökçekaya, adliyenin koridorunda Sarıgün'ün elini öperken çekilmiş fotoğrafını 'Türkiye'nin kahramanı' diye paylaştı. Erdoğan, geçmiş olsun demedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu suçlayıp 'O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın?' diye sordu." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta uğradığı linç girişiminin azmettiricisinin iktidar olduğunu kaydeden Saymaz, şöyle yazdı:

"Kılıçdaroğlu ölümden döndüğü Çubuk'ta, bir yıl sonra korumasız dolaşabildiyse, eğer 'arkasında varsa birileri' varsa, ancak iktidar olabilir. Siyasi azmettiricisi odur. Çubuk Olayı, muhaliflerin eyleme geçtiklerinde ölümü göze almalarını gerektiğini ispat ediyor. Öyle ya, ana muhalefet lideri Ankara'nın göbeğinde, TSK'nın ve Emniyet'in gözleri önünde linç edilebildiğine göre hangi muhalif, iktidara karşı çıkarken veyahut hakkını ararken, can güvenliğinden emin olabilir ki?"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
İsmail Saymaz Halk TV Ankara Saldırı