AKP’liler ‘dış politika bir fotoğraf olsaydı’ diye paylaşmıştı: Erdoğan’ın o karesinden FETÖ çıktı

AKP’liler, Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine kapıyı açmasının ardından yaşananları “zafer” olarak yorumladı ve yıllar önceki fotoğrafı paylaştı. Erdoğan o fotoğrafta, Fethullahçıları Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde savunmuştu.

AKP’liler ‘dış politika bir fotoğraf olsaydı’ diye paylaşmıştı: Erdoğan’ın o karesinden FETÖ çıktı

GERÇEK GÜNDEM-FURKAN KARABAY

Türkiye, Madrid’deki NATO Liderler Zirvesi öncesi “Somut adım olmadan evet demeyiz” çıkışını yaptığı İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvurularının önünde durmadı. Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü muhtırası imzalandı ve Erdoğan’ın “FETÖ’cü ve PKK’lıları barındırıyorlar” diyerek karşı çıktığı iki ülkenin NATO’ya üyeliğinin önü açıldı.

Liderler Zirvesi’nin ardından başta AKP’li siyasetçiler ve bürokratlar olmak üzere iktidara yakın medya, Erdoğan’ın Madrid’den “zaferle” ayrıldığını söyledi. AKP’li çok sayıda isim de Erdoğan’ın 2011 yılında, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde eli cebinde yaptığı konuşmaya dair fotoğrafı paylaştı ve “Dış politika bir fotoğraf olsaydı” notunu düştü.

AKP’liler ‘dış politika bir fotoğraf olsaydı’ diye paylaşmıştı: Erdoğan’ın o karesinden FETÖ çıktı - Resim : 1

ERDOĞAN'IN AVRUPA'YA KARŞI FETHULLAHÇILARI SAVUNDUĞU AN

Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşan AKP’liler; Erdoğan’ın eli cebindeyken yaptığı konuşmayı unuttular. Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde Türkiye’de Fethullahçıların başlattığı kumpas davalara yönelik gelen eleştirilere yanıt vermiş, davalara sahip çıkmıştı.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN BAŞINDA OLDUĞU KUMPAS VE ELE GEÇİRİLEN KİTAP

14 Şubat 2011 tarihinde, "Ergenekon terör örgütü üyeliği ve bu kapsamda halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla Odatv’ye polis baskını yapılmıştı. Dava sürecinde, Fethullahçı emniyet mensupları tarafından bilgisayarlara sahte belgeler yüklenmişti.

Dönemin Özel Yetkili Savcısı şimdi ise firari olan FETÖ’cü Zekeriya Öz’ün yürüttüğü soruşturma kapsamında, Odatv yöneticileri Soner Yalçın, Doğan Yurdakul, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız, Mümtaz İdil ve gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır, Coşkun Musluk, MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu, emekli emniyet müdürü Hanefi Avcı ve İklim Bayraktar da gözaltına alınmıştı.

FETHULLAHÇI YAPILANMAYI DEŞİFRE EDEN KİTAP HAKKINDA TOPLATMA KARARI

Gözaltı sürecinin ardından tutuklama kararları verildi. Tutuklananlar arasında “İmamın Ordusu”nu yazan Ahmet Şık da vardı. Soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz'ün talebiyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "İmamın Ordusu" adlı kitabın "terör örgütü dokümanı" olduğu gerekçesiyle kopyaları için toplanma ve el konma kararı verildi.

Ancak gazetecilerin inisiyatifiyle Ahmet Şık’ın Fethullahçı yapılanmayı deşifre ettiği kitap "Dokunan Yanar" alt başlığıyla internetten yayımlandı. Fethullahçıların Emniyet teşkilatı içindeki kadrolaşmasını ortaya çıkaran kitaba kısa sürede çok sayıda kişi ulaştı.

ERDOĞAN TOPLATILAN KİTAP İÇİ "BOMBA" DEMİŞTİ

O günlerde ise dönemin başbakanı Erdoğan, Avrupa Konseyi binasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu’ndaydı. Erdoğan konuşmasında, Meclis’teki Avrupa ülkelerinin temsilcileriyle tartışıyor, yüksek perdeden konuşuyordu.

Meclis’teki bir parlamenter söz istedi ve Erdoğan’a İmamın Ordusu kitabını ve Ahmet Şık ile gazetecilere yapılan operasyonu sordu. Erdoğan ise Fethullahçıların devlet içerisindeki kadrolaşmalarını deşifre eden gazeteciler için “bombacı” toplatılan İmamın Ordusu için ise “bomba” benzetmesinde bulunmuştu.

Meclis'te, ara ara tek elini cebine sokarak konuşan Erdoğan, “Bombayı kullanmak suçtur ama bombanın hazırlanmasındaki malzemeleri kullanmak da suçtur. Diyelim ki bir yerde bombanın kullanılmasında ne varsa, fitilinden ta diğer maddelerine varıncaya kadar ne varsa bunun ihbarı gelmişse, güvenlik güçleri gidip bunları toplamaz mı, almaz mı? Çünkü bu da bir suç teşkil etmektedir. Gider onları alır. Burada da eğer daha önce gelmiş belgeler ve bilgiler içerisinde bu tür hazırlıkların olduğu varsa, yargı da bununla ilgili kararını vermiştir ve güvenlik güçlerimizden 'şu adreste böyle bir hazırlık vardır, gidin bu hazırlığı alın gelin' demiştir” ifadelerini kullanmıştı.

‘ZAFER’ FOTOĞRAFININ ALTINDAN ‘FETÖ KUMPASLARININ’ SAVUNUSU ÇIKTI

Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu’nda Fethullahçıların kumpaslarını savunmuş, darbe girişiminde bulunacak olan devlet içerisindeki yapılanmayı deşifre eden yayınlara “bomba” demişti. Erdoğan'ın "bomba" dediği kitap ise Zekeriya Öz'ün talebiyle toplatılmıştı.

O günden sonra ise Fethullahçılar darbe girişiminde bulunmuş, yüzlerce insan hayatını kaybetmiş, kumpaslarla onlarca ailenin geleceği kararmıştı.

Aradan geçen 11 yılda ise Erdoğan’ın Fethullahçıları savunduğu sıralarda elinin cebinde olduğu kare, AKP’liler tarafından “zafer”, “dış politika bir fotoğraf olsaydı” notlarıyla paylaşılır oldu.

Etiketler
İsveç NATO FETÖ Meclis