AKP, FETÖ gerekçesini de ranta çevirdi: Askeri alanlara otel inşaatı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri birlikleri şehir dışına çıkarma kararı alan iktidar, kışla arazilerinin hepsinin yeşil alan olarak kalacağını söylemesine rağmen bu alanlar tek tek yapılaşmaya açılıyor.

AKP, FETÖ gerekçesini de ranta çevirdi: Askeri alanlara otel inşaatı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişiminden sonra şehir içinde kalan askeri alanların kent dışına çıkartılması kararlaştırıldı.

Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2017 yılında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda kesin bir talimatı olduğunu ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var, hepsi yeşil alan olacak. O konuda kimsede ters bir düşünce yok” diye konuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 2018 yılında bakan olarak atandıktan 3 ay sonra yaptığı açıklamada, “Hiçbir zaman askeri arazileri biz rant olarak görmedik” dedi.

GAYRİMENKUL PROJELERİ

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; İstanbul’da süreç çok farklı ilerledi, şehir içinde kalan askeri arazilerin yanı sıra askeri lojmanlar da bir bir boşaltılırken, yerlerine bulundukları bölgede yapı ve nüfus yoğunluğunu artıracak gayrimenkul projeleri geliştirildi.

AKP iktidarı 15 Temmuz darbe girişiminden önce de İstanbul’da bazı askeri alanları yapılaşmaya açmıştı. TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO önderliğinde Bağcılar’da Batışehir, Halkalı’da Avrupa Konutları Atakent 3, Ayazağa’da Maslak 1453, Zeytinburnu’nda Büyükyalı, Zekeriyaköy’de boşaltılan füze üssünün yerine Köy yapılırken, Sancaktepe’de askeri lojmanların yerine ofis projesi yapılmıştı.

AKP, FETÖ gerekçesini de ranta çevirdi: Askeri alanlara otel inşaatı - Resim : 1

Etiketler
FETÖ 15 Temmuz Temmuz