TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: 'Sorunları sandıkta çözeriz diyenler yalan söylüyor'

TELE1 ekranların yayımlanan Gerçeğin İzinde programına konuk olan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, seçimlere ilişkin ''Sorunları sandıkta çözeriz diyenler yalan söylüyor'' dedi.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: 'Sorunları sandıkta çözeriz diyenler yalan söylüyor'

Geçtiğimiz günlerde kuruluşunu ilan eden Sosyalist Güç Birliği'nin bileşenleri TELE1'de yayımlanan Gerçeğin İzinde programına konuk oldu.

TKP adına yayına katılan Genel Sekreter Kemal Okuyan, seçimlere ilişkin yapıtığı açıklamada, sorunların sandıkta çözülemeyeceğini söyledi.

''Sorunları sandıkta çözeriz diyenler yalan söylüyor. Bu halkı aldatmaktır. Biz ise şunu söylüyoruz: Güçlerimizi birleştirelim.

Laik bir ülke, bağımsız bir ülke, kamucu bir ülke. Bu ülkede bunları istemeyen yüzde 2'li bir azınlık var'' diyen Okuyan, ''Eğer biz bu toplumu ayağa kaldırırsak; sandıkta çözülmesi zor olan sonuçları çözebiliriz'' ifadelerini kullandı.

''ÜLKEYİ MENDERES'E SÖZ ETMENİN SUÇ OLDUĞU BİR HALE GETİRDİLER''

Okuyan ayrıca ''Biz bize oy verin sandıkta sorunları çözelim demiyoruz. Erdoğan gider daha büyük bir karanlık gelir. Her karanlığın bir çıkışı vardır. Aydınlık gelecektir ama mücadele edersek. Biz hep diyorlardı ki şunlardan bir kurtulalım. Kurtulunmuyıor işte.

Ne hale getirdiler ülkeyi? Menderes'e söz etmenin bile bizim mahallede dahil suç sayıldığı bir ülke haline geldik. Gerçekçi olursak, sorunları çözebiliriz'' diye konuştu.

'OYLARI BÖLECEK MİSİNİZ?' SORUSUNA YANIT

Okuyan son olarak kendisine yöneltilen 'muhalefetin oyların bölünmesi' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

''Şunu unutuyorlar: Demokrasi diyorlar. Seçime gidiyorsanız oyları böleceksiniz. Farklılıklarınızı söyleyin ama seçimlere geldiğinizde burayı destekleyin deniyor. Bu durum solu başkalarının güdümüne girmeye itti.

Türkiye sosyalist hareketinden şunu beklemesinler artık: Sığıntı gibi başkaların belirlenmine girecekler.''

Etiketler
Seçim TKP