"Kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 30'du" diyen Erdoğan yine yanıldı! İşte gerçek veriler...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında AKP iktidarını övdü.

"Kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 30'du" diyen Erdoğan yine yanıldı! İşte gerçek veriler...

AKP Genel Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda konuştu.

Erdoğan, "Kız çocuklarımızın okullaşması için özel gayret gösterdik. Yüzde 30 olan okullaşma oranı yüzde 90'a ulaştı" dedi.

1997-98 eğitim-öğretim yılında ilköğretim düzeyinde kız çocukların net okullulaşma oranı yüzde 78,97 idi. Bu oran 1998-99, 1999-2000 ve 2000-2001 eğitim-öğretim yılları için sırasıyla yüzde 83,8, yüzde 88,5 ve yüzde 90,8’e yükseldi.

Rakamlara göre AKP'nin iktidara geldiği dönemde kız çocuklarının net okullaşma oranı Erdoğan'ın iddia ettiği gibi yüzde 30 seviyesinde değildi.

Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"BU SENE OKULLA İLK KEZ TANIŞAN YAVRULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM"

Bu vesileyle bayrak şairimiz Arif Nihat Asya'ya Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Adeta coşkun ırmaklar gibi akan şiirleriyle edebiyat hayatımızda güzel izler bırakmıştır. Öğrencilere iyi insan olmayı, vatan ve bayrak sevgisini öğretmiştir.

Muhteşem mısralar yazan şairimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Bu lisemizde Türkiye'nin ilmi, akademik hayatına eşsiz katkılar yapan nice değerimiz çıkacaktır.

Bu sene okulla ilk kez tanışan yavrularımızı ayrıca tebrik ediyorum.

"DERS KİTAPLARINI ÜCRETSİZ ŞEKİLDE TAĞITARAK VELİLERİNİZİ KIRTASİYE KIRTASİYE DOLAŞMAKTAN KURTARDIK"

Bundan 20 yıl önce göreve geldiğimizde ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz 4 sütundan birini eğitim olarak belirlemiştik. Derslik sayısını ikiye katlayarak kalabalık sınıf sorununu çözdük. Okullarımızı en modern imkanlarla donattık.

Okul öncesi eğitim seferberliği başlatarak çocuklarımızın daha erken yaşlarda eğitim süreçlerine katılmasını sağladık. Ders kitaplarını ücretsiz şekilde dağıtarak velilerimizi kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık. Artık yardımcı kitapları da öğrencilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz.

Bundan 20 yıl önce göreve geldiğimizde ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz 4 sütundan birini eğitim olarak belirlemiştik. Derslik sayısını ikiye katlayarak kalabalık sınıf sorununu çözdük. Okullarımızı en modern imkanlarla donattık.

Okul öncesi eğitim seferberliği başlatarak çocuklarımızın daha erken yaşlarda eğitim süreçlerine katılmasını sağladık. Ders kitaplarını ücretsiz bir şekilde dağıttık. Şimdi yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak sunuyoruz.

OKULLAŞMA ORANI

Kız çocuklarımızın okullaşması için özel gayret gösterdik. Yüzde 30 olan okullaşma oranı yüzde 90'a ulaştı.

Ağustos ayından bu yana binden fazla köy yaşam merkezimizi hayata geçirdik. Türkçe seferberliği ile öğrencilerimizin tamamının, güzel dilimizi nitelikli bir şekilde kullanabilmelerini hedefliyoruz. Teknofest kuşağının en donanımlı açıdan yetişmesini beka meselesi olarak görüyoruz.

"SİZE KENDİ ECDADINIZA SÖVDÜRMEYE ÇALIŞAN KÖKSÜZLERE KULAK ASMAYIN"

Türkiye artık gençlerini tehdit olarak gören eski Türkiye değil. Tam tersine bugün gençlerine değer veren bir Cumhurbaşkanına, bir hükümete, bir devlete sahipsiniz. Bunun en somut örneğini de eğitim hayatınızda değişen alt yapıda göreceksiniz. Her şeyden önce biz tarihi son bir asra hapsedilemeyecek kadar büyük bir milletiz.

Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya, kendi ecdadınıza sövdürmeye çalışan köksüzlere kulak asmayın. Şanlı tarihinizle gurur duyun Şanlı tarihinizle gurur duyun. Zaferlerinizle, kültürünüzle, bizi biz yapan değerlerinizle her zaman iftihar edin.

"SOSYAL MEDYANIN SİZİ GERÇEKLERDEN KOPUK SAHTE BİR EVRENE HAPSETMESİNE İZİN VERMEYİN"

Anne babanızın aile büyüklerinizin ve öğretmenlerinizin tecrübelerine mutlaka kulak verin. Onların engin birikimleri sizi hayata daha iyi hazırlayacaktır. Sosyal medyanın, internetin, televizyonun, oyun konsollarının sizi gerçeklerden kopuk sahte bir evrene hapsetmesine izin vermeyin. Aile fertlerinizle, arkadaşlarınızla yapacağınız tatlı bir sohbetin yerini hiç bir bilgisayar oyunu dolduramaz. Vakit en kıymetli sermayenizdir onu çok iyi değerlendirmeye çalışın.

Kendime her zaman örnek aldığım bir prensibi burada sizlere tekrar ifade etmek istiyorum. Oku, düşün, uygula, neticelendir. Okudukça ufkunuzun sınırlarını daha da genişlediğini göreceksiniz. Düşündükçe hem kendinize hem de topluma faydalı fikirler geliştireceksiniz. Uyguladıkça bunların çıktılarını göreceksiniz. Algılarınızı açık tuttuğunuz kendinize inandığınız müddetçe bu süreci kesintisiz devam ettireceksiniz. Sizleri seviyor, önemsiyor ve güveniyoruz. Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştaki gençlerimizle üstesinden gelemeyeceğimiz mücadele olmadığına inanıyoruz.

Etiketler
Okul