Çavuşoğlu'ndan Miçotakis'e yanıt: Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz

Çavuşoğlu Miçotakis'e yanıt verdi ve "Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'ndan Miçotakis'e yanıt: Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamasına tepki göstererek "Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, geçtiğimiz hafta Perşembe günü hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacağını da duyurdu.

"TÜRKİYE'NİN BAŞARILARI YUNANİSTAN'I ÇILDIRTIYOR"

Türkiye’nin uluslararası arenadaki görünürlüğü ve başarıları Yunanistan’ı çıldırtıyor. Yunanistan bu nedenle Türkiye’yi kışkırtmak da istiyor. İşte tacizler, kilit atmalar bunun örneği. Bir de Yunanistan, Türkiye’nin yaptırımlara katılmamasını ve dolayısıyla turistlerin Türkiye’ye gelmesi gibi konuları da sürekli gündeme getiriyor.

MİÇOTAKİS'İN "BİR GECE DEĞİL GÜNDÜZ GELİN" AÇIKLAMASINA YANIT

Biz, o sözlere cevap vermeye bile gerek duymuyoruz. Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz.

F-16 GÖRÜŞMELERİ

ABD ile F-16 görüşmeleri konusunda Çavuşoğlu "Siyasi ve teknik düzeyde bir sorun yok" ifadelerini kullanırken Finlandiya ile İsveç'in NATO sürecine yönelik "Somut adım atmazlarsa Meclis'te onaylamayız" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ ATAMASI

İsrail'e büyükelçi atamasına ilişkin de konuşan Çavuşoğlu "Yeni büyükelçiler kararname taslağı hazır. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Kapsamlı bir kararname olacak" dedi.

KRALİÇENİN CENAZESİ

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 19 Eylül'de düzenlenecek cenaze töreninde de Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun temsil edeceği açıklandı.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Net yükümlülükleri var. Bunların yerine getirilmesi lazım. Yasa değişikliği ise, yasa değişikliği yapacaklar. Mevcut yasalarımız buna elvermiyor denmesin. Bunu da zaten anlaşmanın içinde koyduk.

ERMENİSTAN İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Son Azerbaycan ile yaşanan gelişmeler (Ermenistan'ın saldırıları) bizim canımızı tabiatıyla sıktı. Ermenistan’ın bu provokasyonları sonlandırması gerekiyor. Bizim Ermenistanla görüşmelerimiz ikili düzeyde devam ediyor ancak kendilerine bunun, Azerbaycan’dan bağımsız bir şekilde devam etmeyeceğini söylüyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN YUNANİSTAN KRİZİ İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Sakarya Muharebesi’nin nerede olduğunu bilmeyenlerin sorularına cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Bizde öyle bir muhalefet var ki haklı olduğumuz durumda bile, başta Ukrayna savaşı dahil olmak üzere, her konuda ülkeyi, Türkiye’yi suçlayıcı şeyler söyleyebiliyor.