CHP'li Kılınç'tan 'Sansür Yasası' tepkisi: AKP ve MHP’yi destekleyenler de rahatsız

Dezenformasyon yasa teklifinin TBMM’deki görüşmelerinde muhalefet partilerinden sert eleştiriler geldi. CHP’li Kılınç, İletişim Başkanı’nın TBMM’ye parmak salladığını belirterek, düzenlemeden AKP’yi destekleyen yerel medyanın da rahatsız olduğunu söyledi.

CHP'li Kılınç'tan 'Sansür Yasası' tepkisi: AKP ve MHP’yi destekleyenler de rahatsız

AKP ve MHP’nin Dezenformasyon ile Mücadele Yasası; muhalefetin ise "Sansür Yasası" olarak nitelendirdiği "Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin 14 maddesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. 40 maddelik yasa teklifinin görüşmelerine 11 Ekim 2022 Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda devam edilecek.

Yasa teklifinin görüşmelerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, teklifin dezenformasyon ile mücadele yasası olmadığını vurgulayarak “Bu yasa dezenformasyon odaklarını gölgelemeyi amaçlamaktadır” dedi.

"PARMAK SALLAMASINA KADAR GİTMİŞ"

Geçen Haziran ayında yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinin ertelenmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı’nın “Dezenformasyon İle Mücadele Merkezi kurduğunu hatırlatan Kılınç, “Belli ki, İletişim Başkanı’nın teklifin ertelenmesinden duyduğu rahatsızlık TBMM’ye parmak sallamasına kadar gitmiş, en hafifinden gönderme niteliğinde bir karar almıştır” dedi.

Yasa teklifinin Saray’da hazırlandığını kaydeden Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu düzenlemede Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’ni destekleyen yerel gazeteciler de yok. Onların da tutumu bu yasanın kendilerini yok etme sürecini hızlandıracağı yönünde.”

Kılınç, AKP’nin medya ile ilgili operasyonlarının Türkiye’nin basın ve demokrasi birikimleriyle ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Etiketler
Muhalefet TBMM