TBMM'de 'sansür yasası' çıkışı: 'Bu kanun Süleyman Soylu'nun mafyalarla fotoğrafları çıkmasın diye çıkarılıyor'

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, TBMM'de devam eden sansür yasası görüşmelerinde konuştu. Piroğlu, ''Bu kanun Süleyman Soylu'nun mafyalarla fotoğrafları çıkmasın diye çıkarılıyor'' dedi.

TBMM'de 'sansür yasası' çıkışı: 'Bu kanun Süleyman Soylu'nun mafyalarla fotoğrafları çıkmasın diye çıkarılıyor'

AKP ve MHP tarafından TBMM'ye getirilen sansür yasasının görüşmeleri devam ederken; HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu kürsüye geldi.

''Bu kanun Süleyman Soylu'nun mafyalarla fotoğrafları çıkmasın diye çıkarılıyor. Bu kanun milletvekili Habip Eksik'e saldıranlar ortaya çıkmasın diye çıkarılıyor'' diyen Piroğlu, ''Halka karşı suç işleyenler elinde sonunda yargılanacak, hesap verecek. Sonu Hitler gibi olacak'' ifadelerini kullandı.

''BİR AVUÇ ÇAPULCU GİDECEK''

Piroğlu ayrıca ''Yandaş medyanın sesi kısılmıyor. Bir avuç özgür basının sesi kısılıyor. Basının değil halkın sesi kısılıyor. Bu yasa basına yönelik çıkmıyor, halka yönelik çıkıyor. Bunca yıldır sessiz kalan hükümet seçime 6 ay kala neden çıkıyor? Bir tane art niyet var: seçimi çalmak. İktidar seçimi çalma operasyonu yapıyor.

Bize düşen sesimizi yükseltmek. Bize düşen baskı politikalarına karşı direnmektir. Kaybedeceksiniz. Biz direnirsek bir avuç çapulcu gidecek'' diye konuştu.

Etiketler
İstanbul HDP Mafya Milletvekili