Mithat Sancar: Demirtaş'la fikir farklılıkları olabilir, ancak temel ayrılık cezaevi duvarlarıdır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Selahattin Demirtaş ile görüş ayrılığı, anlaşmazlık yaşandığı iddialarına dair konuştu. Sancar, "Aramızdaki temel ayrılık cezaevi duvarlarıdır. Demirtaş’ın asıl amacı parti politikalarına destek vermek" dedi.

Mithat Sancar: Demirtaş'la fikir farklılıkları olabilir, ancak temel ayrılık cezaevi duvarlarıdır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan selefi Selahattin Demirtaş ile parti yönetimi arasında anlaşmazlık yaşandığına dair iddiayı değerlendirdi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın sorularını yanıtlayan siyasetçi, fikir farklılıkları olabileceğini belirterek "Şu anda cezaevinde değil kurullarda olsa çok daha fazla tartışma olanağına sahip olurduk biliyoruz; ki bu da çok doğaldır. Biz çoğulcu bir partiyiz. Bileşenlerden ve bağımsız bireylerden oluşan kendine özgü bir yapımız var. Farklı görüşlerin olması eşyanın tabiatı gereğidir" ifadesini kullandı; ardından şunları kaydetti:

"Ancak değişik görüşlerin olması başka, 'ayrılık' olması başka bir meseledir. Tartışmaların olması demokratik bir anlayışa, yapıya ve kurumsal mekanizmalara sahip olduğumuzun göstergesi. Ancak tüm bu çoğulcu yapıya ve farklı yaklaşımlara rağmen politikalarımız bir mutabakatla belirleniyor. Bunca saldırı ve kuşatmaya rağmen partimizi bu kadar sağlam biçimde bir arada tutan da oluşan bu mutabakata sadakat ve kurumsal politikayı sahiplenmektir. Demirtaş’la bizim aramızda fikir farklılıkları olabilir; bu doğru. Fakat aramızdaki temel ayrılık cezaevi duvarlarıdır. Demirtaş’ın asıl amacının parti politikalarına destek vermek olduğunu düşünüyorum.”

Etiketler
Mithat Sancar Selahattin Demirtaş Cezaevi HDP