Son dakika: Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Bin Köy Yaşam Merkezi Açılış Töreni’nde, geçen günlerde duyurduğu "Türkiye Yüzyılı"na dair açıklamalarda bulundu.

Son dakika: Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Bin Köy Yaşam Merkezi Açılış Töreni’nde konuştu.

Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan, Hazırlıklarımıza şimdiden başladık. 2023'ü ülkemiz, milletimiz ve kurumlarımız içini yani dönemin mukaddemesinde dönüştürmek istiyoruz. Türkiye Yüzyılı programı bunun çatısıdır. Şimdi kapsamlı bir çalışmayla Türkiye Yüzyılı'nı adım adım inşa etmeye gelmiştir" dedi.

Erdoğan’ın açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

"Kısa bir süre önce 20 bin muhtarımızla Ankara'da bir araya gelmiştik. Günümüzün dünyasında ilerlemenin, kalkınmanın ilk göstergelerinden biri eğitim-öğretimde alınan mesafedir. Bugün açılışını yaptığımız köy yaşam merkezlerimizi eğitimde gelenekle geleceği buluşturan stratejik hamlelerden birisi olarak görüyorum. Evlatlarımızı yarının Türkiye'sine de hazırlıyoruz. Mesleki ve teknik kurslar ile kültür-sanat faaliyetlerinin köylerimize yeni bir dinamizm katacağına inanıyorum. Sıradan bir memurluktan öte, vatan görevi yürüten öğretmenlerimizin her birine teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki sene Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümüyle birlikte MEB'in 100'üncü yaşına erişeceğiz. Hazırlıklarımıza şimdiden başladık. 2023'ü ülkemiz, milletimiz ve kurumlarımız içini yani dönemin mukaddemesinde dönüştürmek istiyoruz. Türkiye Yüzyılı programı bunun çatısıdır. Şimdi kapsamlı bir çalışmayla Türkiye Yüzyılı'nı adım adım inşa etmeye gelmiştir.”

Etiketler
Erdoğan - Türkiye Yüzyılı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye