CHP İzmir'de yüksek başvuru

CHP'de aday adaylık süreci devam ediyor. Yüzlerce kişi aday adayı olmak için başvurdu.

CHP İzmir'de yüksek başvuru

Umut KARAKOYUN /İZMİR, (DHA)- İZMİR'de CHP'liler belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adaylığı başvurularını sürdürüyor.

İzmir'de CHP il örgütü, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı ile meclis üyesi olmak isteyenler aday adaylığı başvurularını 26 Ekim Cuma gününe kadar alacak. Şu ana kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için 6 kişi başvuruda bulundu.

BORNOVA REKORU

Bornova'da 13 kişi belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Yine en çok meclis üyeliği aday adaylığı başvurusu da Bornova'dan yapıldı. Şu ana kadar 112 kişi, başvuru dosyasını teslim etti. Bornova'yı Bayraklı takip etti. İlçede, 107 kişi meclise girebilmek için aday adaylık dosyasını teslim etti. Belediye başkan aday adaylığına ise 12 başvuru yapıldı. Karabağlar'da azımsanmayacak düzeyde başvuru yapıldı. Belediye başkan aday adaylığı için 8 kişi dosya verirken, 100 kişi de meclis üyeliği için başvuru yaptı.

İzmir'de 30 ilçe için belediye başkan adaylığına yapılan başvuru sayısı 208. Büyükşehir için de 6 kişi aday adaylığı için dosya verdi. Belediye meclis üyeliklerine de 951 başvuru yapıldı.

Etiketler
İzmir