Süne'den oto tamircileri ve imalatçılarına ziyaret

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne ziyaretlerini sürdürüyor.

Süne'den oto tamircileri ve imalatçılarına ziyaret

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Süne, bu hafta oto tamircileri ve imalatçılarına ziyaret düzenledi.

Önceki dönem CHP PM Üyesi ve CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne, saha çalışmasına bu hafta Seyhan Mahallesi imalatçılar ve oto sanayicileri sitesine düzenlediği ziyaretle devam etti. İmalatçılar ve oto tamircileri gezen CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı, döviz kurlarının yükselmesiyle beraber imalatçıların hammadde alamadığını ve üretimde zorlandığını söyledi.

"Fırsatçılar yüzünden imalatçı zarar gördü"

Döviz kurlarının yükselmesiyle beraber ithal ürünlerin fiyatlarının da yükseldiğini hatırlatan önceki dönem CHP PM Üyesi, "Dolar ve euro düşmesine rağmen ürünlere yapılan zamlar geri alınmadı. Fırsatçılar yüzünden imalatçılara kurların düşmesi yaramadı. Bu yüzden kepenk kapatacak duruma düştüler. Görev verildiği takdirde bu durumun önüne geçebilmek için imkanlar dahilinde canla başla çalışacağım" dedi

"Vatandaş yıllık bakımını yaptıramıyor"

Ekonomideki kötü gidişhatın vatandaşı vurduğunu, durumu olmayan vatandaşın da araçlarına yıllık bakım yaptıramadığını vurgulayan CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı, bu yüzden oto tamircilerin bu gidişhattan dolayı kötü etkilendiğini söyledi. Süne bu durumun ancak önümüzdeki yerel seçimlerden başlayarak CHP'nin iktidarı almasıyla düzeleceğini belirtti.

"Geniş ve ferah alanlara taşınmaları gerekiyor"

Bölgedeki imalatçılar ve oto tamircilerle tek tek tokalaşan Süne, esnafın sadece ekonomik nedenlerden dolayı sıkıntıda olmadığını söyledi. Esnafın hükümet ve belediyelerden de beklentileri olduğunu belirten aday adayı, "Sokaklar dar olduğu için imalatçılar ve oto tamirciler araçlarını park etmek, müşterileriyle ilgilenmek konusunda büyük sorun yaşıyor. Bu güzel insanların üretirken sorun yaşamaması için daha geniş ve ferah alanlara taşınması gerekiyor. Görev verildiği takdirde bu konunun da üzerine eğileceğim." ifadelerini kullandı.