Kılıçdaroğlu: Yoksulluktan yana pozitif ayrımcılık yapacaksın

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi Prof.Dr. Mehmet Haberal Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri açılışı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu: Yoksulluktan yana pozitif ayrımcılık yapacaksın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yeni Mahalle Belediyesi tarafından Şentepe Mahallesine yaptırılan yüzme havuzu ve sosyal tesislerin açılışını yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın adı verilen havuzun açılışına, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, TBMM Başkan Vekili CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, adı yüzme havuzu ve spor kompleksine verilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ve bazı CHP'li milletvekilleri katıldı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Efendim hepinize merhabalar. Güzel bir gündeyiz. Hava biraz serin ama gerçekten de güzel bir gündeyiz. Umutlu bir gündeyiz. Sevinçli bir gündeyiz.

TBMM'nin sayın başkanvekili, değerli Haberal hocamız, sayın belediye başkanımız, değerli milletvekilleri ve siz sevgili yurttaşlarım.

'YOKSULLUKTAN YANA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAKSIN'

Bir belediye başkanından ne bekleriz? Bir belediye başkanından biz sabah, öğle, akşam siyasi propaganda yapmasını istemeyiz. Bir belediye başkanından beklediğimiz 2 şey var: Her gittiğim yerde söylerim. Bir: Seçildiğin andan itibaren vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayacaksın. Sana oy versin veya vermesin. Bütün vatandaşları kucaklayacaksın. Herkese eşit davranacaksın.

Eğer bir mahallede yoksulluk varsa , o mahalle sana oy vermese bile önce hizmeti o mahalleye götüreceksin. Yani yoksulluktan yana pozitif ayrımcılık yapacaksın. O insanlara hizmet götüreceksin.

İkinci aradığımız husus ne? Harcadığın her kuruşun hesabını kendi halkına vereceksin. Yani kul hakkı yemeyeceksin. Yani dürüst davranacaksın. Hizmeti dürüstçe götüreceksin. Belediye başkanlarından bunu bekliyoruz. Sağolun sizler de seçiyorsunuz. Burası bir cumhuriyet mahallesidir aslında (Yenimahalle). Cumhuriyet kurulduğu zaman, yeni bir mahalle kuruyorlar adına Yenimahalle diyorlar. Ankara yeni kurulmuş ama güzel bir mahalle yaratmak gerekiyor. Bir dönem bu unutuldu. Ama Fethi Başkan'ın başkanlığı ile beraber Yenimahalle yeniden eski görkemli günlerine kavuştu. Artık Yenimahalle'nin uygar, çağdaş bir kent olduğunu sadece Ankara'da yaşayanlar değil, Türkiye'de yaşayan her vatandaş, Yenimahalle'ye uğradığında bunu görüyor.

'VEFA BORCUMUZ VAR'

Belediye başkanlarımız bir tesis yaptıkları zaman kimin ismini versinler? Bizim toplumumuzun bir vefa duygusu vardır. Bu duygu çok önemlidir. Bir topluma hizmet eden, bütün hayatı boyunca kendisini hizmete adayan insanlara bizim bir vefa borcumuz vardır. O vefa borcunu nasıl yerine getiririz? Götürüp ona para vererek değil. Ona bir şeyler söyleyerek değil; ama onun ismini ölümsüzleştirerek yazarak bir ismi ölümsüzleştirmiş oluyorsunuz.

Ben Haberal hocayı 40 yıldır tanırım. Maliye Bakanlığı'nda çalıştığım yıllarda organ nakli vakfını kurmak için gelmişti. O zaman Türkiye'de organ nakli çok fazla konuşulmazdı. Hatta nasıl olur da organ nakli vakfı kurulur diye eleştiriler de geldi. Ama bugün Haberal hoca, gerçekten de Türkiye Cumhuriyeti bayrağını uluslararası arenada göndere çeken bir bilim insanıdır. Onunla ne kadar övünsek , onu ne kadar övsek azdır. Sadece vakıf mı kurdu? Hayır. O vakfı sonra bir üniversiteye dönüştürdü. Eskişehir yolunda görürsünüz üniversiteyi. Eskiden dağ taş olan bozkır olan bir yeri ormana çevirdi. Arada bir konuşurum kendisiyle. Oradaki her bir çam benim çocuğum gibidir diyordu. Su gidiyor mu gitmiyor mu köklerine onları kontrol ediyordu. Ve orayı şimdi bir orman alanına dönüştürdü. Ve bizim çocuklarımız orada okuyor. Üniversiteye gidiyor çocuklarımız. Orada bilim öğreniyorlar. Orada dünyayı öğreniyorlar. Orada düşünmenin ne kadar önemli olduğunu öğreniyorlar. Dolayısıyla Haberal hocamız bu ismi fazlasıyla hakediyor. Ama o yine de çok mütevazı. Diyor ki, "Benim ismimi buraya verdiniz daha çok çalışmak zorundayım." Sevgili hocam, siz elbette çok çalışıyorsunuz. Elbette çalışacaksınız. Biz size çalışmayın desek de çalışacaksınız. Nerede bir yoksul nerede bir hasta varsa Haberal hocamız oradadır. Ve hizmet verir. Sağlık hizmeti vermek kolay değildir. Ama düşünün sabahın erken saatlerinde başlayıp gecenin geç saatlerine kadar bütün bir ömrü insanlara adayacaksınız. Sizin isminizin buraya verilmiş olması bizim için Yenimahalleliler için onur ve gurur verici. Sizinle onur ve gurur duyuyoruz.

Vefa duygusu. Vatandaşıına hesap verme duygusu. Hiçbir vatandaşına ayırt etmeden bütün vatandaşa hesap verme duygusu. Birlikte yaşamak istiyoruz. Hiçbir vatandaşı ötekileştirmek istemiyoruz.

Muhtarlık kavramı çok önemlidir. TC topraklarında 1800 lü yıllarda ilk seçim Kastamnouda yapılan muhtarlık seçimidir. Dolayısıyla muhtarlık kurumunun demokrasininin temeli olduğunu her yerde ifade ederim.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Yoksulluk