Barış Erel: Boynumun borcu

CHP’nin Bayraklı aday adayı Erel: "Sosyal belediyeciliği kent her noktasına yaymak, adil ve eşit olarak paylaştırmak hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan Bayraklı’da yaşayanların beklentilerini yerine getirmek belediye başkanının boynunun borcudur."

Barış Erel: Boynumun borcu

GÜNDEME BAKIŞ - CHP’nin İzmir’deki tecrübeli ismi, CHP İzmir İl eski Başkanvekili Barış Erel, Bayraklı Belediye Başkan aday adayı oldu. Karşıyaka’da gençlik kolları başkanlığı, ilçe sekreterliği, il yöneticiliği, il başkan yardımcılığı ve son olarak il başkanvekilliği görevlerinde bulunan Barış Erel, “Bu bölgede siyaset yapıyorum, yaşıyorum. 18 yıldır CHP üyesiyim. Bunun 9 yılı her kademe görev yaparak geçti. Son olarak İl Başkan vekili olarak görevimi devrettim. Bu tecrübe bana İzmir’in tüm ilçelerine gitme, yaşamsal sorunları insanların önceliklerini, beklentilerini, taleplerini götürülen ya da götürülemeyen hizmetleri görme fırsatı verdi.

Bayraklı’da bu ilçelerden bir tanesi. Bayraklı, Anadolu’nun her bölgesinden çalışmak, okumak için göç etmiş yerleştikten sonra da birbirleriyle komşuluk ilişkileri kurmuş, iyi günlerinde kötü günlerinde birlikte olmuş bir mozaiği andıran ilçemiz. Ben ve ailem benzer gerekçelerle İzmir’de 35 yıldır yaşıyoruz. Bayraklı’daki hemşerilerimizin kentten beklentilerini, yaşamsal sorunlarını, önceliklerini biliyorum” dedi.

BOYNUMUZUN BORCU!

İzmir’in vergisi ödeyen, ülkesine ve vatanına karşı sorumluluklarını yerine getiren milliyetçi, demokrat, cumhuriyetine ve Atatürk ilkelerine bağlı bir kent olduğunu vurgulayan Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Barış Erel, “Bayraklı’da bunun önemli bir parçası. Ancak İzmir ve Bayraklı uzunca bir zamandır ödediği verginin karşılığını hizmet olarak hükümetlerden almıyor. İşte bu noktada bu hizmetlerin verilmesinde yerel yönetimler devreye giriyor. Sosyal belediyeciliği kent her noktasına yaymak, adil ve eşit olarak paylaştırmak hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan Bayraklı’da yaşayanların beklentilerini yerine getirmek belediye başkanının boynunun borcudur. Bunu yaparken de belediye başkanının bel kemiği; dürüst, çalışkan, şeffaf, adil ve eşit olmaktır. Önceliği kentin çocukları, kadınları, engellileri olmalı. Ben de tam olarak bunu yapacağım” diye konuştu.

24 SAAT HİZMETİ DÜŞÜNEN KADROLARLA…

CHP’li Erel, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle 10 yıldır görev yapan belediye başkanımızın toplumca kabul görmüş başarılı projelerinin sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Birbirinden değerli aday adaylarımız bulunuyor. Partimin yetkili organları eğer bu görevi bana verirse evrensel değerler, partimizin programı çerçevesinde sosyal demokrat halkçı belediyeciliğin olmazsa olmazlarını sergileyeceğim. Çalışkan, 24 saati hizmeti düşünün bir kadroyla, her kademede çalışanın bayraklıda yaşayan 350 bin vatandaşımızın emaneti olduğu sorumluluğunu hissederek, bu bilinçle başarı bayrağını aldığım yerden aldığım yerden öncelikle seçimlerde ciddi bir oy farkı yaratarak, sonrasında da hizmet farkı yaratarak gösterreceğim”