AKP'den Suriyeli oyunu

AKP’nin yerel seçimlerde İstanbul adayı olan TBMM Başkanı Yıldırım, medyayla buluştu.

AKP'den Suriyeli oyunu

TBMM Başkanı ve AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Binali Yıldırım, gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelerek projelerini anlattı.

İstanbul’u endüstri 4.0’a benzeten Yıldırım, “İhtiyaçlar değişti, beklentiler değişti. İstanbullu isteyecek biz yapacağız” dedi. Seçim süresince İstanbul’un sorunlarını tartışacaklarını anlatan Binali Yıldırım, “Bu seçimlerin bir genel seçim havasına dönüştürülmesi, bir referanduma dönüştürülmesi bana göre İstanbul’a yapılabilecek bir iyilik değildir” diye konuştu.

Yıldırım dün sabah Cemile Sultan Korusu’nda gazetelerin ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. Yerel seçimlere 84 gün (dün) kaldığını söyleyen Yıldırım, “Prensip olarak daha az konuşup, daha fazla dinleyeceğiz. 31 Mart seçimlerinde sonuç ne olursa olsun, İstanbul kazansın istiyoruz, ülkemiz kazansın istiyoruz” dedi.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, İstanbul’u Bilişim teknolojileri ile endüstri faaliyetlerini bir araya getiren endüstri 4.0’a benzeten Binali Yıldırım, “İstanbul, ‘Endüstri 4.0’ gibi. Her şeyin bilgi iletişim teknolojileri ile desteklendiği, yaşamın adeta elektronik araçlarla yönetilir hale geldiği yönetim anlayışından bahsediyoruz.

Dolayısı ile İstanbul’un yeni vizyonu, yeni hizmet dönemi de ‘Endüstri 4.0’a benzer, ‘İstanbul 4.0’ olarak kabul edebiliriz. İhtiyaçlar, beklentiler değişti. Şimdi İstanbullar daha ulaşabilir, havası doğası çok daha temiz, gençler için doya doya yaşayacakları, hayallerini karşılayacak alt yapı ve imkanların olduğu sosyal kültürel faaliyetlerin yoğun olduğu bir kent hayal ediyorlar. İstanbullu isteyecek biz yapacağız” diye konuştu.

İstanbul’un en büyük sorunun ulaşım, trafik ve kalabalık olduğunu belirten Yıldırım, “Büyükşehirlerde trafiği yüzde 100 çözen yok. Biz çekilebilir bir seviyeye getireceğiz. Sürekli 80 kilometre olmayacak ama mutlaka akacak.

Durma zamanını azaltacağız. Bekleme süresini 45 dakikadan 25 dakikaya indireceğiz. Yolların yüzde 40’ı otopark olarak kullanılıyor. Parklanma işi site, mahalle ve ilçe bazında ele alınacak. Ulaşım entegrasyonunda aktarma noktaları olacak. Ayrıca raylı sistemde ülke olarak geç kaldık. Toplamda 233 kilometre raylı sistemimiz var. Devam eden 13 tane raylı sistem projesi var.

Bunlar önümüzdeki 5 yılda bitecek ve İstanbul’un raylı sistem uzunluğu 450 km’nin üzerine çıkacak. Raylı sistemin toplam ulaşımda payı yüzde 19’ken, bu projeler bitince yüzde 48’e çıkacak” ifadelerini kullandı. Taksilerin eğitim ve güvenlik yönünden gözden geçirilmesini gerektiğini söyleyen Binali Yıldırım, “UBER de teknolojinin getirdiği bir kolaylık. Ama haksız kazanca izin veremeyiz. Bir düzenleme yapılır, bir orta yol bulunur diye düşünüyorum” dedi.

‘Suriyeliler kalıcı değil’

İstanbul’da yaşayan Suriyeliler konusuna da değinen Yıldırım, “İstanbul’da 563 bin 15 Suriyeli var. Derdimiz eline silah almamış, insanları öldürmemiş, teröre bulaşmamış Suriyelilerin, ülkelerinin kaderini belirlemesini istiyoruz. İstanbullular şunu bilmeli; Suriyeli mülteciler burada kalıcı değil” ifadelerini kullandı.

‘İmamoğlu’nu arayıp tebrik ettim’

İstanbul’da büyükşehir adına şu ana kadar kendisinin ve Ekrem İmamoğlu’nun isminin ortaya çıktığını anlatan Yıldırım, “Arkadaşımıza da telefon ettim, başarılar diledim, tebrik ettim. Benim arzum 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul ölçeğinde, İstanbul merkezli, İstanbulluların sorunlarını, beklentilerini ve geleceğini konuşacağımız bir seçim olması.

Bu seçimlerin bir genel seçim havasına dönüştürülmesi, bir referanduma dönüştürülmesi bana göre İstanbul’a yapılabilecek bir iyilik değildir. İstanbul’un sorunlarının tartışılmaması beni üzer. Mecbur kalmadıkça bu alan dışındaki konularda çok fazla mesai harcamayacağım” dedi.

Etiketler
Seçim Suriye TBMM Yerel Seçim