Serdar Kurşun: Gecesini gündüzüne katacak başkanları olacak
CHP’den Şişli Belediye Başkan aday adayı olan Serdar Kurşun, projelerini anlattı.
Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Şişli Belediye Başkan aday adayı olan Serdar Kurşun, kampanyasına 1968 kuşağının destek verdiğini söyledi.
Serdar Kurşun, “1968 Kuşağı ve Sarp Kuray gibi bir değerin bizlere inanması son derece kıymetlidir. STK önderlerinin ve akademisyenlerin yer aldığı değerli insanlar da çalışmalarımıza destek veriyor” dedi.
Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'nın haberine göre; AKP’li belediyelerin, kadınların içinde bulunduğu çalışmaları desteklemediğini belirten Kurşun, “Önce ‘erkek egemen’ anlayışın eğitilmesini sağlamak zorundayız. Belediyenin içerisinde kadın sorunlarını çözmek için 7/24 kapısı açık olacak bir birim oluşturacağız” diye konuştu.
Duruşumuz halkçı
Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Serdar Kurşun şunları söyledi:
Şişli için yaptığınız saha çalışmaları nasıl devam ediyor? Neler yaptınız? Aday adaylığı süreciniz boyunca nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Umduğumuzdan çok daha olumlu geri dönüşler alıyoruz. Görüyoruz ki yurttaşların bize güveni tam. Bunun nedeni hizmet konusunda politik bir duruştan ziyade halkçı duruşumuzdur. Vatandaşlarımızın, STK’lerin ve muhtarlarımızın iletmiş olduğu sorunları görüyoruz ve analiz ediyoruz. Kimseyi kandırmadan, yanıltmadan çözümlerle geliyoruz.
Aday gösterilmeniz ve seçilmeniz durumunda Şişlili yurttaşların nasıl bir başkanı olacak?
Her şeyden önce onlardan birisi olacağım. Ben toplumda mevki ve makamlara inanan birisi değilim. İnsanlarımız problem yaşarken bizim oturup seyretmemiz mümkün değildi. Ben iki gözümün gördüğüne asla sırtımı dönmedim. Her zaman alışveriş ettiğimiz bakkalımız, evinde yatıya kaldığınız komşunuz, dostumuz zorluk yaşıyor, mağdur oluyor. Kimisi kentsel dönüşüm uğruna evini kaybediyor, kimisi çalıştığı işyeri kapandığı için işsiz kalıyor. Toplumun ayrım gözetmeksizin tüm sınıflarının dertleri için 5 yıl boyunca gecesini gündüzüne katacak bir başkanları olacak.
68’li desteği
Kampanyanıza kimler destek veriyor? 1968’liler, Sarp Kuray ve arkadaşlarının size destek verdiği konuşuluyor...
1968 Kuşağı bir dayanışmanın öyküsünü yazdı. Düşünün bir kuşak köylere gidiyor çocukların yitip gittiği derenin üzerine köprü yapıyor. Şehirler kurulurken yoksulun fakirin payına düşeni kendi koyduğu tuğla ile örüyor.
Sarp Kuray bu kuşağın en önemli temsilcilerinden bir tanesidir. Halkı için geride bıraktıklarına bir daha hiç dönüp de bakmamıştır. Onların yapmak istediklerini tamamlamak ve aydınlık bir geleceği kurmak için hep beraber çalışıyoruz. Sarp Kuray gibi bir değerin bizlere inanması ve destek vermesi son derece kıymetlidir. Bunun yanında ülkenin yetiştirdiği muhafazakâr kesimler, siyasetçiler, STK önderleri ve akademisyenler de çalışmalarımıza destek veriyorlar.
Belediyemizin rengi mor olacak
Kadınlar için çalışmalarınız olacak mı? Ne planlıyorsunuz?
Biz erkeklerin “Ne istedilerse verdik” anlayışından acilen “Ne istedilerse mücadele edip hakkıyla aldılar” anlayışına geçiş yapması gerekiyor. Anlayış değişirse sorunların çözümü kolaylaşır. Kadınlar ülke çapında bir kongre yapacak salon bulmakta, afişlerini bastırmakta dahi zorlanıyorlar. AKP’nin belediyeleri zaten hiç bir alanda kolaylık sağlamıyor. Önce “erkek egemen3 anlayışın eğitilmesini sağlamak zorundayız. Belediyemizin rengi “mor” olacak. İlk iş olarak belediye omurgasında çalışma alanlarındaki kadın varlığını arttıracağız. Belediyenin içerisinde kadın sorunlarını çözmek için 7/24 kapısı açık olacak bir birim oluşturacağız.
Mahmut Şevket Paşa’ya lise yapacağım
Şişli’de eğitimle alakalı çalışmalarınız neler? Roman mahallelerindeki sorunlara çözüm getirecek misiniz?
Romanlar toplumun görünmeyen kesimidir. Kuştepe mahallemiz başta olmak üzere “Yerinde ve adaletli dönüşüm” yaparak ezilen ve zorluk çeken kesimler için çalışacağız. Barınma hakkı çözülmeden, eğitim, sağlık, ulaşım, kültür gibi hiç bir alanda başarıya ulaşamazsınız. Evinde içme suyu olmayan bir insandan öğrenim beklemek haksızlık olur. Roman mahallelerindeki evlerin yüzde 81’inin çatısı akmakta, yüzde 90’ında sağlık sorunu yaşanmaktadır. Yaşamsal öncelikleri dikkate almak zorundayız. Okul öncesi eğitim alanında da Türkiye’de bir ilki yapacağız. Mahallelerde kurulacak olan kreşleri “kooperatif” haline getireceğiz. Mahmut Şevket Paşa’da bir lise yapacağız.
Sanata ve bilime dair projeleriniz olacak mı?
Bir toplumda sanat ve bilim alanında üretim ve ilerleme gerçekleşmiyorsa “özgürlükler, hukuk ve toplumsal haklar” konusunda eksiklik var demektir. Bizim amacımız özgür sanat ve inovatif bilim üreten bir ilçe olmak.
Bilimsel gelişmelerin önündeki en büyük engel araştırma, geliştirme imkânlarının hem pahalı hem de ulaşılabilir olmamasından kaynaklanıyor.En büyük projemiz “Teknokent” kurmak olacak. İçinde; 3 boyutlu yazıcı, kalıplama gibi üretim ve modelleme araçları dışında laboratuvarlar ve konferans salonlarının bulunduğu bir merkez olacak.