CHP'de il başkanının ardından ilçe yönetimi de istifa etti

CHP Bartın'da olarak İl Başkanı Hatice İlknur Erkan'ın ardından yeni istifa haberi geldi.

CHP'de il başkanının ardından ilçe yönetimi de istifa etti

NECDET AYDEMİR / BARTIN - CHP Genel Merkezi’nin Bartın Merkez İlçe Yönetimi’ni görevden almasına tepki olarak İl Başkanı Hatice İlknur Erkan ve yöneticilerinin toplu istifasının ardından Bartın CHP’de sular durulmadı.

Bir yandan CHP’nin Bartın Merkez ilçede belediye başkan adayı olarak Mehmet Arslan’ın göstermesine tepkiler sürerken, önceki gün de Amasra’da İlçe Başkanı Mehmet Ali Koçer ve yöneticileri istifa etti.

İstifa nedeninin Amasra’da yapılan ankette adaylardan Bora Işıkal yüzde 71 aldığı halde, Genel Merkez’in Recai Çakır’ı aday göstermesi olarak açıklandı.

CHP'de il başkanının ardından ilçe yönetimi de istifa etti - Resim : 2

CHP Amasra İlçe Başkanı Mehmet Ali Koçer yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Amasra CHP İlçe Örgütü’nü tanımayıp hiçbir uyarısını dikkate almayarak etik ve adil davranmayıp eğilim yoklaması dahil tüm adaletli seçenekleri hiçe sayarak partimize yakışmayacak şekil ve üslupla kendi kararlarını parti örgütümüze ve ilçemize dayatmışlardır.

Bununla birlikte birilerinin bireysel çıkarları için hareket eden kişilerin baskılarıyla değil, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır demokrasi kuralları içinde Genel Merkez Yönetimi ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun etik ve adil olmayan kararlarına karşı Amasra Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetiminden ayrılıyoruz.”

Etiketler
Bartın